Salg af bolig
Til kamp mod nikotinen på væggene

Gør din rygerbolig klar til salg

Hver tredje vil ikke købe en bolig, hvor det har været røget, og knap 40 % siger, at de vil have et afslag, hvis de skal købe en rygerbolig.

Men det skal ikke afskrække dig, hvis du er ryger.Du kan gøre meget selv for at gøre din bolig nemmere at sælge. Se her, hvordan du kan fjerne nikotinen og gør din bolig elskelig, når køberne kommer og kigger.

6 gode tips: Sådan fjerner du nikotinen i din bolig

1. Vask de overflader, der skal males, så grundigt som muligt og vask efter med rent vand. Underlaget skal være rent og tørt. Brug fx særlig Nikotinrens, som er en grundrens

2.  Det er vigtigt, at de rengjorte overflader derefter tørrer godt op igen – i god temperatur og med udluftning. Temperaturer under 15° kombineret med en relativ fugtighed på over 70 pct. kan forringe spærreevnen og forlænge tørretiden.

3. På vægge eller træflader kan der opstå farvegennemslag fra vandopløselige farvestoffer. For at fjerne misfarvning kan du have behov for at påføre spærrende grunder eller finishmaling.

4. Vælg derefter enten en primer, som har en særlig spærrende effekt, og som enten kan benyttes som grunder eller finishmaling.

5. Fjern altid gammelt, mønstret tapet, der er gult af nikotin, før du opsætter nyt tapet.

6. Vær opmærksom på rengøringen. Hvis opfugtning af tapet, evt. afdampning af tapet, har resulteret i, at den ”rå” væg er tilsvinet af nikotin, vil der være risiko for, at nikotinen misfarver det nye tapet, som sættes op, da tapetklæber opfugter den rå væg, og farvestoffer trækkes  ud.

 

Kilde: Flügger