Når du skal finde bolig
Huskelisten

At finde den helt rigtige bolig er en spændende opgave. Men det er også en opgave, der kan strække sig over lang tid, og hvor du søger og sorterer i de boliger, der er til salg, og ikke mindst lærer du meget om dig selv og dine prioriteter. De fleste må erkende, at det 100 procent perfekte drømmehus ikke findes, og så skal der gås på kompromis. Måske finder du ud af, at dine prioriteter ændrer sig undervejs i processen.

 

Nedenfor kan du læse om, hvordan du finder din drømmebolig, og hvilke ting du skal overveje, før du starter boligjagten.

Hvilken bolig søger du?
(Foto Justin Mlynarski - Boligsiden.dk)

(Foto Justin Mlynarski – Boligsiden.dk)

Inden du køber ny bolig, er det en god ide at tænke lidt over, hvad du egentlig søger, og hvilke behov du har. Før du falder for den trendy 5. sals penthouselejligheden uden elevator, skal du måske tænke på, om du skal have børn inden for kort tid, for så vil du måske lige genoverveje rækkehuset med den lille have en ekstra gang, inden du får udsigt til at slæbe barnelift og tunge indkøb op ad trappen til 5. hver dag.

Meget afhænger med andre ord af, hvor du er i livet, og hvilke planer du har for fremtiden.

Er du tæt på pensionsalderen, vil du måske gerne have en bolig, du kan blive i resten af livet. Du vil måske gerne undgå trapper og undgå en stor have, og økonomien skal være fornuftig.

Er du under uddannelse, er det måske værd at overveje, hvor du forventer at arbejde, når du er færdig med at læse.

Er I et ungt par uden børn, skal I overveje, om der skal være plads til børn, og også undersøge hvordan det ser ud med pasningsmuligheder og skoler i området. Ved I, I vil have børn inden for en overskuelig fremtid, betyder det måske også noget for jeres valg, om I vil bo i byen, i en forstad eller på landet, og om det skal være hus med have eller lejlighed – og om der i så fald er elevator til 5.

Hvad må boligen koste?
For de flestes vedkommende er et huskøb en af den største økonomiske beslutninger, man kan foretage sig. Det er en god idé at få lagt et køberbudget inden man ser på bolig. Så Mere...
Find den rette bolig
At finde rundt i junglen af boliger kan være svært, og derfor kan det være en god ide at finde en rådgiver, som kan hjælpe dig. Her kan du vælge at bruge en ejendomsmægler. Mere...