Købsaftalen indgås
Huskelisten

Det er en lille smule nervepirrende, når købsaftalen indgås. Endelig har du besluttet dig for boligen, og nu skriver I under – både dig og sælger. Men du har både nogle dage at fortryde handlen i, og det er først nu, at handlen skal berigtiges. Så selvom der er skrevet under, går der en lille uge, før det hele er fuldstændig på plads. Læs nedenfor, hvad der sker i denne fase af boligkøbet.

Købsaftalen

Når køber har fundet en ejendom skal der indgås en købsaftale. Købsaftalen er den endelige kontrakt mellem køber og sælger. Det er således – som udgangspunkt – indholdet i købsaftalen, der er gældende, hvis der senere måtte vise sig uoverensstemmelse omkring det købte. Købsaftalen sendes til købers rådgiver. Her har køber mulighed for at få rådgivning i alle henseender i forbindelse med handlen. Denne rådgivning kan være alt lige fra vurdering om prisen er korrekt til økonomisk og juridisk rådgivning.

Når købsaftalen er underskrevet, har køber ret til at fortryde handlen i op til seks hverdage. Hvis dette sker, skal køber dog betale 1% af købesummen til sælger. Sælgers underskrift er bindende, han har altså ikke mulighed for at fortryde, når han har underskrevet.

Når købsaftalen er underskrevet og handlen er endelig, skal handlen berigtiges. Dette kan varetages af sælgers ejendomsmægler, men i de fleste tilfælde er det købers  rådgiver, der tager sig af berigtigelsen. At berigtige en bolighandel vil i praksis sige at gennemføre handlen i overensstemmelse med de aftalte vilkår. I bund og grund handler det om, at sælger skal have slettet sine lån og få sine penge for ejendommen, og køber skal have tinglyst skødet  og dermed bliver køber registreret som den nye ejer af boligen.