Nordea – guide til boligkøb

Finansiering af din nye bolig

At købe en bolig er for mange mennesker den største investering i deres liv. I Nordea kan vi hjælpe dig med at finde det eller de lån, der er rigtige for dig. Vi foreslår altid låntyper baseret på din økonomiske situation og dine ønsker for fremtiden.

Den type af lån, du vælger, har nemlig betydning for, hvor meget din bolig koster om måneden – i mange år frem.

Grundlæggende om boliglån

Når du skal låne penge til ejerbolig, sommerhus eller byggegrund, sker det som regel med en kombination af et realkreditlån og et banklån. Skal du låne til en andelsbolig, sker det med enten et prioritetslån eller et boliglån. Uanset hvilken boligtype, du låner til, tilpasses lånene altid til din specifikke økonomi og situation.

Da det ikke er hele boligens værdi, du kan finansiere med et realkreditlån, skal du som regel bruge et banklån til at betale resten af boligen med. Banklånet er på 15 pct. af boligens værdi og baseret på, at du selv lægger en udbetaling på 5 pct. af boligens værdi. Hvis du har flere penge til udbetaling, end de 5 pct., kan du vælge at få et mindre banklån. Det kan være en god ide, da banklånet som regel er det dyreste lån.

For at finde frem til de eller det lån der er bedst for dig, er der nogle ting du med fordel kan overveje:

  • Vil du have en fast eller en variabel rente?
  • Hvor længe vil du blive boende i boligen
  • Har du brug for afdragsfrihed?

Få mere information om de forskellige typer lån nedenfor.

Læs mere om Nordeas forskellige typer boliglån
Beregn hvor meget du kan låne for med Nordeas boliglånsberegner
Guide til valg af realkreditlån