Nordea – guide til boligkøb

Skal du til at købe din første bolig? Eller har du brug for lige at få opfrisket, hvordan man køber bolig? Der kan komme mange spørgsmål i processen og det kan føles som et stort skridt – også anden eller tredje gang. Få svar på de mest almindelige spørgsmål man typisk har om boligkøb – hvad enten du er førstegangskøber, eller har prøvet at handle bolig før.

Hvad kan jeg købe bolig for?

Du får et hurtigt overblik over, hvor meget du kan købe for, med Nordeas boligkøbsberegner. Det er et godt udgangspunkt når du skal til at kigge efter en ny bolig.
Prøv Nordeas boligkøbsberegner

Få et lånebevis – så kan du handle hurtigt

Som regel er der rift om de gode boliger og du kan derfor have brug for hurtig at kunne vise sælgeren af din drømmebolig, at du har råd til boligen, og at du kan handle hurtigt. Det kan du med et lånebevis. Et lånebevis betyder, at din bank har gennemgået din økonomi og givet dig grønt lys til at kunne købe bolig for op til et bestemt beløb. Lånebeviset giver dig derfor både overblik over dit økonomiske råderum, og det gør dig i stand til at handle hurtigt, når du finder den helt rigtige bolig.
Ansøg om et lånebevis i Nordea

Skal du både købe og sælge bolig?

De fleste, der går i købstanker, har en bolig i forvejen som de ønsker at sælge. Salg af bolig og køb af en ny kan dog være en omfattende proces. Derfor bistår Nordea dig gennem hele forløbet, så du får en tryg bolighandel med styr på alle dokumenterne, og så du udnytter dine økonomiske muligheder optimalt.
Lige meget hvor i processen du er med både boligsalg og køb, kan vi i Nordea hjælpe dig. Du kan læse mere om at sælge bolig her.

Få klarhed over dine boligbehov

Når du skal købe en bolig, er der en række ting, du skal overveje, så du er sikker på, at boligen opfylder dine behov nu og fremover. Både rent økonomisk, men også med hensyn til fx størrelse og beliggenhed.

Det er en god ide at lave en liste over ting, som er vigtige for dig nu og i de kommende år. Brug listen, når du sammenligner boligannoncer fx på boligsiden.dk eller danbolig.dk, det gør det nemmere at vælge fra eller til. Tænk fx over:

  • Hvor mange værelser skal der mindst være?
  • Hvor i landet vil du bo?
  • Skal boligen være indflytningsklar, eller er du til håndværkertilbud?
  • Skal du bo tæt på offentlig transport?
  • Skal der være plads til, at familien kan vokse – fx mulighed for tilbygning?
  • Har du brug for børnehave, skole eller et uddannelsessted tæt på?
  • Skal der være kultur- og idrætstilbud i nærheden?
  • Hvor meget trafik og støj må der være i området?
  • Er det vigtigt for dig, at der er natur tæt på?

Der er mange ting at forholde sig til når du står overfor at skulle købe bolig. Nogle gange kan det være svært at vide, hvad man skal være ekstra opmærksom på, og der kan være termer og begreber som er svære at forstå. Du kan med fordel bruge Nordeas boligordbog til bedre at forstå ord og begreber.