Åbner i et nyt vindue

Billede 1/15

Foto: Strindberg Mäkleri AB

Trendy lejlighed med et twist

 

Josefin og Olle var på udkig efter et ægte håndværkertilbud, som de kunne forvandle til et familiehjem.

I en opgang midt imellem Humlegården og Karlaplan i Stockholm, Sverige, fandt Josefin og Olle Schmidt en gammel lejlighed – med masser af potentiale. “De tidligere ejere havde ikke gjort noget ved lejligheden de seneste 15 år”, siger Olle. Med et skarpt øje for de nyeste indretningstendenser og en stor efterspørgsel på boligmarkedet forvandlede parret lejligheden til et moderne hjem – med et ekstra twist.

“Allerede da jeg så lejligheden første gang, syntes jeg, at den manglede nogle varmere materialer og et mere industrielt udtryk” siger Josefin. Og som sagt så gjort. I løbet af to måneder lå der en plantegning klar, hvor et køkken i varmere nuancer var et af højdepunkterne. “Her blev kobber den røde tråd – lige fra beslag til ovnen,” siger Josefin.

Desuden valgte parret at teste noget helt nyt, da det kom til valg af stænkplade. “Vi har integreret fliserne i væggen, så der ikke er en kant, der stikker frem. Det vil måske have været mere funktionelt at vælge en traditionel stænkplade, men ikke lige så pænt,“ forklarer Olle.

Lav et unikt børneværelse

Parret, der ofte arbejder sammen om projekter, lever i princippet med boligindretning 24 timer i døgnet. “Det er vores fælles interesse, og vi finder hele tiden på nye ideer omkring middagsbordet,” siger Josefin. Men når de arbejder sammen, har de forskellige ansvarsområder. “Josefin laver skitser til, hvordan projektet skal se ud, mens jeg bagefter står klar ved selve hjemmet og tager mig af alt det praktiske. Når det er udført, tager Josefin over igen og begynder at style,“ siger Olle. På samme måde greb de det an, da de selv skulle renovere deres egen lejlighed. “Du vil kunne se en stor forskel, hvis du sammenligner vores samarbejde nu i forhold til tidligere – det bliver bare bedre og bedre for hver gang,” siger Olle med et grin.

“Jeg har altid interesseret mig for boligindretning, og jeg er så glad for, at jeg besluttede mig for at starte mit eget firma. Nu føler jeg virkelig, at jeg har fundet min helt rette hylde,” siger Josefin, som godt kan lide at prøve nye ting af og tænke i nye baner, når det gælder indretning.“ I stuen, valgte jeg for eksempel et gulv, der matcher sofaen, som jeg gerne ville have. Lidt den omvendte rækkefølge end normalt,” griner hun.

Hvad der først og fremmest får lejligheden til at skille sig ud, er de usædvanlige fliser, og den måde Josefin og Olle har brugt dem på. “Vi tænkte, at vi var nødt til at gøre noget anderledes og bruge fliserne andre steder end på badeværelset. Derfor lavede jeg et hovedgærde af fliser i vores soveværelse,” siger Josefin. Derudover byggede hun de to skabe, der står ved siden af sengen, af forskellige dele fra Ikea og ben fra Prettypegs. “Soveværelset er harmonisk og er faktisk mit yndlingsrum, fordi det afspejler mig og min smag bedst – selvom jeg også rigtig godt kan lide badeværelset.”

Genopliv dit badeværelse

“Det var så utroligt kompliceret at få ordnet badeværelset. Alt har stort set fået en ny plads, og derfor er jeg virkelig stolt af det – det er helt afgjort mit yndlingsrum i hele lejligheden,” siger Olle.

Eftersom familien nu har vokset sig større, er de begyndt at kigge sig om efter en større lejlighed. “Vi har haft det så godt her, hvilket måske skyldes, at vi har brugt så meget tid på at ordne alt med de helt rigtige elementer og materialer. Næste lejlighed kan vi ikke overskue at skulle renovere, tror jeg…. eller ja, vi får at se,” griner Olle.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.