Huset udefra
Huset set fra haven
Badeværelse (hvidt)
Kig ud
Køkken-alrum
Køkken
Alrum/stue-kig

Billede 1/7: Huset udefra

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Svær byggegrund formede drømmehuset

 

En fredet skov og regler for højden på huset var i vejen, da Camilla og Jesper skulle bygge nyt hus. Men med hjælp fra en dygtig arkitekt, fik familien vendt grundens begrænsninger til fordele.

Camilla og Jesper var på udkig efter et nyt hjem, da de forelskede sig i et sommerhus i Skæring ved Aarhus, tegnet af arkitekt Rasmus Bak.

– Først og fremmest fordi det var så utroligt smukt, men også på grund af stemningen. Der var masser af kroge i det i øvrigt enkle hus, og det skreg bare til himlen om, at her var fred og ro, fortæller Camilla.

Plantegning
Foto: Rasmus Bak

Men huset var et sommerhus og måtte ikke benyttes som helårsbolig, så den ide måtte familien droppe. Lidt tid efter kom Camilla og Jesper tilfældigt forbi et lille udflytterkvarter 12 km nord for Aarhus. En stribe hyggelige huse på en lukket vej ved et fredet stykke skov, en god skole og et lille gadekær.

– Der var én eneste grund tilbage i kvarteret tæt ved skoven. Vi fornemmede hurtigt, at her ville vi kunne bygge et hus med udsigt til et grønt tæppe af træer, fortæller Jesper.

Og hvad var mere nærliggende end at hyre arkitekten bag det sommerhus, familien først havde forelsket sig i? Rasmus Bak fra Baks Arkitekter blev tilkaldt for at kigge på grunden, allerede inden Camilla og Jesper skrev under, så de ikke købte katten i sækken. Årsagen til, at grunden endnu ikke var blevet bebygget, var nemlig den linje af skovbeskyttelse, der lå på matriklen. Det var et benspænd, som der måtte tages højde for i arkitektens løsning.

» Se mere fra dette hus hos Danske BoligArkitekter

Heldigvis viste det sig, at Rasmus Bak kunne vende ulempen til en fordel, ved at give husets den karakteristiske kantede form, der gav plads til både uderum og hyggekroge indenfor.

– Planløsningen er lidt atypisk, og huset er ikke voldsomt stort – men det føles logisk og større, end det egentlig er. Lyset strømmer ind alle vegne på grund af ovenlys og linjerne i rummene, der er trækker dagslyset helt ind til husets inderste hjerte. Samtidig har vi fået skabt nogle rum i rummene, så der stadig er små kroge og gemmesteder, siger Rasmus Bak.

Se flere projekter af Rasmus Bak her

Sådan gjorde de

Arkitekt: Rasmus Bak, Baks Arkitekter

Størrelse: 178 m2

Type: Et plan med fladt tag

Proces: Tegneprocessen med arkitekten tog omkring tre måneder inkl. en sommerferie. Byggeriet af huset tog i alt ca. 6 måneder. Jesper fik en bygningsingeniør til at stå for styringen af byggeriet og deltog i byggemøder ca. hver 14. dag. Huset er bygget af Aalsrode Tømrefirma

Materialer udvendigt: Facadebeklædning i cedertræ. Inddækninger i zink.

Materialer indvendigt: Polerede betongulve, akustiklofter fra Troldtex, Køkken- og skabselementer fra Hanstholm.

Arkitekthonorar: ca. 65.000 kr.

Byggepris: ca. 18.000 kr. pr. m2 inkl. arkitekthonorar.

Fakta om Danske BoligArkitekter

dbark_logo

Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af godt 80 selvstændige arkitekter fordelt over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet inden for energioptimering af boliger og dækket af en særlige ansvarsforsikring, der også dækker, selvom arkitekten lukker sin virksomhed.
Se flere projekter på: danskeboligarkitekter.dk