Åbner i et nyt vindue

Billede 1/9

Foto: Houzz

Strømlinet gæstehus erstattede faldefærdig garage

 

Der var ikke meget liv tilbage i Eric og Marianne Heasloops garage, og den halvrådne struktur blokerede for en vidunderlig solplet bagerst i haven. Desuden havde parret på grund af de talrige alternative transportmuligheder slet ikke brug for en garage. Så de jævnede den med jorden for at gøre plads til et lille gæstehus i den frodige have.

Den smalle, lange grund (15.2 x 45.7 meter) ligger i en ældre del af Berkeley, kaldet Elmwood District, som blev etableret efter jordskælvet i 1906. Det nye gæstehus er placeret sidelæns allerbagerst på grunden, nærmest præcis hvor den gamle garage stod. Hovedhuset – som blev opført i 1908 – ligger ud til gaden i den anden ende.

Gør din nabo jaloux på din have

Parrets søn, Patrick Heasloop, som er landskabsarkitekt, designede haven som en integreret del af projektet og anlagde endda områder til sol og skygge, et picnicbord og en grøntsagshave i et lavt stålbed. Ovenfor ses et japansk ahorntræ i midten samt figen-, citron- og appelsintræer til venstre.

Hele gæstehus-projektet er gennemsyret af en balance mellem kvalitet og pris. Væggene og taget består af isolerende paneler, (SIP), imens det ydre er beklædt med HardiePanels (et hårdført beklædningsmateriale i fiber-cement).

Heasloop-familien lejer normalt gæstehuset ud til Ph.d.-studerende og besøgende fakultetsmedlemmer fra University of California, Berkeley. Da det er fuldt møbleret og tæt på offentlig transport, er det en ideel løsning, forklarer Eric.

Huset består af en lille stue, som vist herover, et køkken med spiseområde, et badeværelse og et soveværelse. Der er store vinduer i begge ender af konstruktionen, det ene her og det andet i soveværelset. Det maksimerer lysindfaldet og byder på udsigt til træer, der samtidig blokerer for kig fra naboboliger. Gulvet er af genanvendt egetræ.

Midt i huset er et lille køkken med køkkenbord, indbygget udsugning, vask og kølefryseskab i bordhøjde. Sammen med badeværelset fungerer køkkenet som en central blok, der adskiller soveværelset fra fællesarealet.

Ovenlysvinduet holder rummet veloplyst i dagstimerne. På små afsatser ovenover køkkenet og i soveværelsets garderobe gemmer sig opadvendte LED-lys, der bader loftet i et smukt skær ved aftentid.

Spisebordets bordplade er fremstillet af overskydende gulvmateriale.

Fra soveværelset ses den delvist glasbelagte væg og dør, der fører videre til badeværelset. Glasset har integreret matteringseffekt, der tilbyder privatliv men stadig lader lys flyde fra badeværelset og videre ud i gangen.

Parret valgte Ikea-skabe til badeværelsesbordet og parrede dem med et klinkegulv i skifer. Et vippevindue sørger for luftcirkulation på badeværelset.

En af fordelene ved SIP-paneler er, at de strækker sig i hele rummets længde og får gavlen til at komme til sin ret, siger Eric.

På et af billederne ovenfor ses udsigten til gæstehuset fra hovedhuset. En kartoffelplante kryber langs huses ydermur, imens mexicansk salvie vokser i jordhøjde.

Få et soveværelse som ingen andre

En plantegning illustrerer husets stringente design. Soveværelset ligger alleryderst til venstre, imens stuen ligger til højre. De to er adskilt af badeværelset og køkkenet i den centrale blok.

På sidste billede ses hele familiens grund i blåt, med gæstehuset markeret i gult. Før i tiden løb en indkørsel langs husets side og om til garagen, der var placeret vandret og roteret 90 grader i forhold til det nye hus.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.