Åbner i et nyt vindue

Billede 1/20

Foto: Alfredo Arias photo

Sommerhuset med den smukkeste udsigt

 

Arkitekt Bruno Miguélez står bag renoveringen af det historiske spanske sommerhus, der i dag fremstår endnu smukkere, end da det blev opført.

Cigarrales hedder de fritidsområder, der skød frem i Toledos sydlige del i slutningen af middelalderen, og som i 1900-tallet husede det spanske borgerskabs sommerboliger. Over de seneste årtier er mange af bygningerne blevet konverteret til hoteller, og de åbne områder er blevet opdelt. Arkitekten Bruno Miguélez fik i den forbindelse til opgave at renovere et af områdets oprindelige huse, der skulle bevares som privatbolig. Han har tilført hjemmet et moderne udtryk og åbne planløsninger for bedre at udnytte den betagende udsigt over byen og det omgivende landskab.

Hjemmets beboelsesdel spænder over to etager plus kælder og loft. Ejendommen er centralt beliggende på grunden og er således omkranset af haveområder. Man får adgang til husets sydvendte sektion via forhaven, og i denne terningformede, metalbelagte del af bygningen findes spisestuen og soveværelserne.

Betonbeklædningen på huset markerer afslutningen på den granitbelagte gangbro, og det stenbeklædte område til højre rummer soveværelsesfløjen samt garagen.

To gamle egetræer står stadig, hvor de oprindelig blev plantet og forankrer bygningen i det omgivende landskab. Kombinationen af solide overflader og store glaspaneler har til hensigt at give huset et lettere udtryk.

Genopliv dit badeværelse

På den nordlige facade strækker en ramme om den åbne terrasse sig vinkelret fra resten af bygningen og omslutter baghaven, der også grænser op til poolen. “Poolen,” forklarer arkitekten, “er placeret i sollyset et stykke fra huset og efterlader således en behagelig plet grøn langs bygningen, hvilket står i slående kontrast til det omgivende, kuperede terræn.”

Infinity-bassinet åbner baghaven op til den nordlige udsigt, der byder på et spektakulært panorama over den gamle bydel med Museum of Santa Cruz og katedralen med sine smukke spir i forgrunden samt citadellet, markerne og Gredos-bjergenes massive skikkelser længere borte. “Ejeren har en passioneret interesse i sin by og elsker udsigten over det historiske kvarter og over andre cigarrals mod syd og vest,” siger Bruno Miguelez.

Den overdækkede terrasse er åben på alle sider, så gæster også kan nyde udsigten, når duggen falder over haven og den nordlige facade.

Sofagruppen suppleres af en udendørs spisestue, der sammen med poolen har den mest storslåede og uforstyrrede udsigt over byen og det fjerne landskab, indrammet som en slags vignet.

Den bagerste lounge er møbleret med en Charles-sofa i et hjørne og et centralt placeret Diesis-bord, begge designet af Antonio Citterio for B&B Italia. Lænestolene er af Patricia Urquiola for samme italienske mærke. Gulvene er belagt med grå resin.

Åbne glasvægge forbinder alle rum, og derfor er opholdsstuen altid badet i lys og varme. Træerne får vidunderlige skygger og refleksioner til at danse over interiøret.

Spisestuen er en rummelig sag placeret i den metalklædte kube på bygningens sydside og har udsigt til det århundreder gamle egetræ i forhaven. Synapsis-bordets lysegule bordplade er fremstillet af Jean¬-Marie Massaud for Porro og står i smuk kontrast til de formelle sorte læderstole af Philippe Starck såvel som den blanke hvide lak og den hvide marmorskive på FLAT Piero Lissoni-skabet, begge for Cassina.

Lysindfaldet fra syd blødgøres af egetræets diffuse skygge og giver rummet en mere intim atmosfære end den, der præger nordsidens vidtrækkende udsigter. Den hyggelige stemning passer perfekt i et rum skabt til familieliv og socialt samvær med venner, hvor man kan nyde livet og massevis af dejlige fællesmåltider.

Arkitekten, Bruno Miguélez, som ses i køkkenet på billedet ovenfor, placerede alle køkkenapparaterne i én enkelt gulve-til-loft enhed af amerikansk cedertræ.

Kontoret er udstyret med stole fra Papilio-samlingen af Naoto Fukasawa for B&B Italia. Fra disse kan man nyde udsigten over baghaven og byen.

Få et soveværelse som ingen andre

Sove- og badeværelset optager husets vestlige sektion og åbner op mod haven. Herinde er det oprindelige resingulv blevet erstattet af sortmalede egeplanker. Sengen er “Tufty” af Patricia Urquiola for B&B, og på Amphora-natbordene, designet af Citterio for Maxalto, står Artemide-lamper.

Et af soveværelserne har også udsigt mod nord og er placeret på overetagen i samme sektion, som huser køkkenet i stueetagen.

En klassisk Barcelonastol – designet af Mies van der Rohe og produceret af Knoll – tilbyder et smukt udsigtspunkt, hvorfra man kan nyde synet af Toledo.

Suiten fuldendes af et tilhørende badeværelse i hvide nuancer. Herinde står et Wave-badekar som et skulpturelt omdrejningspunkt. Ligesom i pool-området kan man herfra nyde det naturlige lysindfald og udsigten mod nord.

Ekstraværelset, der ligger længst mod øst i stueetagen – den mørkeste del af huset – indeholder en stor, temperaturreguleret, opvarmet kælder. Herinde har fokus været på reflekterende overflader – et element, der går igen mange steder i hjemmets design.

Gangområdet i boligens centrale akse mellem hovedindgangen og udgangen til baghaven lader besøgende opleve bygningens fulde højde både indefra og udefra. For at understrege dette aspekt yderligere har man placeret to ret imponerende designklassikere: Up-stolen af Gaetano Pesce (B&B, Italy) og de to Taraxacum 88 S loftslamper designet af Achille Castiglioni (Flos).

I aftentimerne ændrer den kunstige belysning følelsen af naturlig gennemsigtighed på tværs af dette moderne cigarralhus i Toledo. Byen forvandles til en smuk stjernehimmel, der går i ét med glasset og blandes med reflektioner af møbler og materialer.

Sammensmeltningen med omgivelserne kommer også til udtryk i form af energibesparende og miljøvenlige detaljer. Arkitekten lægger stor vægt på brugen af geotermisk energi som gulvvarme og tagkølingssystemer, hvilket reducerer energiforbruget med 75% og eliminerer udslip af forbrændingsgasser.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.