Åbner i et nyt vindue

Billede 1/9

Foto: yann coulouarn architecte

Smuk renoveret husbåd på Seinen

 

De nye ejere af denne husbåd kendte arkitekt Yann Colouarn og bad ham om at udføre en komplet makeover før de flyttede ind. “Vi skilte alting ad, rev alt ned til den nøgne struktur og fiflede endda lidt med bådens skrog,” forklarer Yann. “Kun en del af arealet var på det tidspunkt i brug, men vi ville åbne det hele op,” tilføjer han. Interiøret blev fuldstændigt forandret for at give det en “moderne loftfølelse.” “Mit ønske var at holde det simpelt, med fokus på bæredygtighed, isolering og overholdelse af regulativer, men særligt at skabe store, åbne rum og bygge bro mellem livet indenfor og udenfor,” tilføjer han.

Interessant fakta: Det var oprindeligt en kommerciel pram, “sandsynligvis i 30’erne,” siger Yann, og den blev først gentænkt som beboelsesprojekt i 70’erne.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Husbåden er ca. 30 meter lang og 5 meter bred. Den har et stort opholdsområde med et åbent køkken, tre soveværelser og et badeværelse. Skroget blev malet og al obligatorisk vedligeholdelse blev udført. “Alle både, man skal bo i, skal have et servicecheck mindst en gang hvert tiende år,” siger Yann. “En husbåd udvider sig, strækker sig eller trækker sig tilbage afhængigt af temperaturen. Disse begrænsninger bør overvejes fra starten, så man kan arbejde omkring dem og sørge for udvidelsesled.”

Man går ombord på båden (og ned til dens primære beboelses-område) ved at gå ned ad en smuk trætrappe. Alle de indbyggede møbler er fra Ikea. Arkitekten ville skabe kontinuitet og sammenhæng mellem køkken og trappe.

Når man er kommet indenfor på båden, er alle rum i samme niveau. Ejerne havde på forhånd de fleste møbler. “De havde allerede nogle smukke ting,” siger Yann. Lænestolene og sofaerne fra Michel Ducaroy er alle hvide og er behagelige og elegante siddepladser midt i stuen. Vinduerne blev udskiftet for at isolere bedre og give bedre udsigt til himlen, hvorimod koøjerne giver udsigt over floden og dens bredder.

Køkkenet, spisepladsen og stuen har moderne loftfølelse. “Egetræsgulvet skaber en illusion af storhed, med brædder der strækker sig fra stævn til agterende,” siger Yann.

Der var meget højt til loftet i midten af båden og der er stadig godt 2 meter højt i hver ende. “Der var behov for mere lys, fordi vi sænkede gulvet i stuen,” siger Yann. “Vi var nødt til at skabe nye åbninger, så vi lavede ekstra koøjer i et lavere niveau,” forklarer han.

Dette U-formede køkken, som ligger ved siden af trappen og vender ud mod stuen, var nødt til at have plads til opbevaring, forskellige remedier og en pumpe. Arkitekten udvidede også bordpladerne.

Genopliv dit badeværelse

Det store soveværelse ligger i bådens stævn i enden af prammen. Den eksisterende ståldør blev renoveret og er den primære ting i rummet, som giver det karakter. Det er indgangen til et påklædningsområde og skaber forbindelse mellem det moderne interiør og bådens traditionelle sjæl.

“Vi lavede også et soveværelse til hver af de små piger, med hver deres koøje,” siger arkitekten. De er begge godt designede og perfekt tilpassede børnene.


Foto: yann coulouarn architecte Paris


Foto: yann coulouarn architecte Paris


Foto: yann coulouarn architecte Paris

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.