Åbner i et nyt vindue

Billede 1/4

Foto: Kyra Clarkson Architect

Mere end bare en indgang

 

Et bredt, lavt parti udfordrede arkitekten Kyra Clarkson til at designe en indbydende indgang til et nyt hus og skabte samtidig privatliv fra den travle gade foran. Ved at dreje verandaen, som lå op mod en række grantræer, mod en privat gårdsplads på siden af huset, trække hoveddøren væk fra gaden og løfte den en lille meter over jorden, angreb hun udfordringen på en moderne og effektiv måde.

Unilock sten og mørkegrå, knust granit danner parkeringspladsen, med længder af sten i varierende længder, der breder sig ind i den tilstødende gangsti og have. “Meningen med længderne af sten var at skabe en simpel, brolagt geometri, der opbløder overgangen mellem de nødvendige sten på parkeringspladsen og beplantningen i forhaven,” siger arkitekt Kyra Clarkson.

En lige sti af præfabrikerede betonfliser lagt i knust granit ved siden af indkørslen, fører fra fortovet til hoveddøren og den lukkede gårdhave på siden.

Gangstien op til indgangen drejer 90 grader til højre og stiger 1 meter op til hoveddøren over en indgangsveranda. Terassen er 2,9 meter bred og 1,2 meter dyb. “Terassen er bygget af ipe terassebrædder, trappetrin og stødtrin, som blev valgt på grund af dets holdbarhed og varme,” siger Clarkson.

Gør din nabo jaloux på din have

Hoveddøren er trukket 3 meter bagud i forhold til forsiden af huset. Det er træ og glas, specialfremstillet af Ross Windows & Doors.

“Husets vinduer og døre er store og går helt op til loftet, hvilket giver en stærk visuel forbindelse mellem indenfor og udenfor,” siger Clarkson.

Det udvendige er en kombination af sortbejdset, v-rillet træbeklædning og naturlig douglasgran. “Beklædningen ændrer retning for at indføre en grad af tekstur og bevægelse til facaden, ved brug af et ellers velkendt og billigt materiale,” siger Clarkson.

“Det naturlige træ skaber en varm glød om aftenen, når verandalysene er tændt, og vi synes, at netop dette gør indgangen så varm og indbydende.”

Arkitekterne skabte verandaområdet ved at fjerne et hjørne fra huset og dække det med naturlig douglasgran.

Der er intet konstruktionsstål i den overliggende struktur. I stedet er der brugt finer laminat og forarbejdet træ.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Indgangen indeholder to udendørs halogenspots, som er indsunket i udhængets trætag.

Det bejdsede cedertræshegn er 2 meter højt og matcher husets beklædning. Hegnet omgiver haven på siden og skaber en privat, lukket gårdhave væk fra indkørslen og den offentlige forhave. Et udendørs spiseområde, urtehave og en cedertræshæk ligger bag det.

Moderne husnummer og en væghængt postkasse, begge af Lixht, er placeret i åbningen af hegnet.

“Indgangsverandaen og trapperne er lavet af ipe, som er et fantastisk holdbart træ til udendørs anvendelse, men det kræver vedligeholdelse, så det ikke bliver gråt med tiden,” siger Clarkson. “For nogle mennesker er den naturlige, grå farve slutmålet, men ellers skal det oliebehandles hvert år.” Indgangsverandaen og trapperne var arbejdstunge fordi ipe er så hård en trætype.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.