Udefra
Terrasse
Soveværelse
Køkken
Køkken-alrum
Stue
Udefra
Terrasse

Billede 1/8: Udefra

Foto: Andreas Mikkel Hansen

Lys og lyng helt ind i stuen

 

Forestil dig et hus, der glider i ét med naturen. Som åbner op for lyset, lyngen og havudsigten – og motiverer til et ferieliv, hvor familien og omgivelserne er det vigtige. Præcist sådan et hus har arkitekt Lotte Elkiær tegnet til en familie i Rørvig. Ny nordisk arkitektur, når det er allerbedst. Oplev det her.

Det hele begynder med træ. Og slutter med træ. Fra det sølvfarvede cedertræ på facaden til den varme træbeklædning indenfor. Fra de vindblæste fyrretræer på grunden i Rørvig til sommerhuset selv, der nærmest vokser og forgrener sig som et træ, der søger mod havet.

Karen, der sammen med sin mand Thomas ejer huset, er ud af en større familie, der har holdt til her de sidste mange år i et ældre sommerhus på en anden bid af grunden. Men pladsmangel og en voksende børneflok betød, at Karen, hendes mand og deres tre børn overtog en del af den store grund for at realisere et sommerhus til sig selv. Og her var det en klar fordel, at de var så rodfæstede i området, inden de satte arkitekt Lotte Elkiær, fra Elkiær+Ebbeskov på opgaven med at tegne et nyt hus.

» Se mere fra denne bolig her

– Det er en naturgrund, som vi altid har sat pris på, og vi ville gerne bevare den så meget som muligt. Vi ønsker ikke et hus med en have, men vil lade naturen passe sig selv omkring huset. Og så ville vi selvfølgelig gerne have en masse udsigt og kunne se vandet, fortæller Karen. Solen er for det meste bag huset, og det stillede krav til arkitekturen, hvis fornemste opgave blev at føre dagslyset igennem sommerhuset og lade udsigten til havet og naturen folde sig ud. Arkitekt Lotte Elkiær havde flere forslag i spil, og et af dem sprang i øjnene.

– Det var noget med mængden af glas og udsigten til alle sider. Vi kunne fornemme kanalerne gennem huset, som solen skinner langs, siger Karen.

Huset er tænkt som en serie af åbne æsker, nærmest uderum med tag over – åbent og transparent. Allerede når du ankommer, kigger man lige igennem huset og ud på vandet.

– Jeg så et liv for mig, der hele tiden kunne foregå inde og ude, så du nærmest føler, du er midt i naturen, selv når du er indenfor, forklarer Lotte Elkiær.

Plantegning
Foto: Andreas Mikkel Hansen

Naturgrunden kravler helt op til huset og bliver lukket indenfor af store glaspartier i det store fællesrum, som familien har indrettet ud fra en enkel no nonsense-logik, der stemmer overens med det liv, familien gerne vil leve, når de er i sommerhuset.

– Her må gerne være lidt enkelt, uden så mange ting. Huset er smukt i sig selv med træet, glasset og naturen. Det giver en speciel stemning at være i et rum af træ – det skaber sammenhæng og giver den her hyggelige stemning af natur. Vi synes, det er helt fantastisk at være indenfor, og det er samtidigt en fornøjelse at kigge på huset, når man står nede ved vandet, forklarer Karen.

Se flere af arkitekt Lotte Elkiærs projekter her

Fakta om huset

Størrelse: 133 m2 inkl. anneks

Type: Et plan

Proces: Arkitekten har tegnet projektet og har haft fagtilsyn med entreprisen sammen med Partner Byg, der vandt udbudsrunden. Arkitekten har styret processen helt frem til afleveringen.

Materialer udvendigt: Cedertræsbeklædning fra Moelven, aluminiumsvinduer fra Ideal Combi, foldeterrassedøre fra Solarlux. Terrassen er lagt med varmebehandlet asketræ fra Moelven.

Materialer indvendigt: Vægge og lofter er beklædt med oliebehandlet fyrretræ fra Moelven. Køkkenet er fra Kvik med en tyk bordplade i ask.

Energi: Huset har integreret varmesystem og gulvvarme, der kan tænde via smartphone. Desuden lavenergivinduer og brændeovn.

Projektpris: ca. 2 mio. inkl. arkitekthonorar

Fakta om Danske BoligArkitekter

dbark_logo

Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af godt 80 selvstændige arkitekter fordelt over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet inden for energioptimering af boliger og dækket af en særlige ansvarsforsikring, der også dækker, selvom arkitekten lukker sin virksomhed.
Se flere projekter på: danskeboligarkitekter.dk