Åbner i et nyt vindue

Billede 1/6

Foto: Dahlberg

Lækkert køkken på 6 kvm

 

Da Martin Dahlberg fik til opgave at totalrenovere en toværelses lejlighed i Stockholm, var ønsket fra ejerne at opnå en gennemført hotelfølelse. Muligheden for socialt samvær skulle være i fokus i alle rummene – selv i køkkenet. “De ønskede ikke, at køkkenet skulle tage for meget plads – det skulle virke mere som en lounge end et traditionelt køkken,” siger Martin Dahlberg, som er direktør for Dahlberg. Køkkenet i lejligheden er da også kun seks kvadratmeter stort, og det var en stor udfordring at få integreret alle funktioner på så lille et område. Desuden er væggene i rummet ikke helt lige, så et omhyggeligt forarbejde var nødvendigt, før man kunne samle skabene.

Dørene er lavet af hvide, matlakerede MDF-plader, og køkkenbordet er i hvid Carrara-marmor. Materialerne fungerer rigtig godt sammen, da marmor er et materiale, der i sig selv har en masse liv. De hvide låger giver udtrykket et yderligere boost og spreder livlig følelse i hele rummet. En LED-liste lyser elementerne op og gør rummet smukt i de mørke timer.

Der blev afsat ekstra kræfter til de forskellige designelementer i køkkenet. Lågerne er for eksempel placeret mere eller mindre tilfældigt. “Vi ønskede at gøre køkkenet mere til et møbel, og lågernes position gør, at rummet på afstand ligner en reol,” siger Martin Dahlberg.

Og så er der detaljerne i messing. “Kommer der vand på messing, kan det skabe små pletter, men vi ser det ikke som et problem – snarere som noget positivt, når man ser det i lyset af, at det er et rent, metallisk materiale,“ siger Martin. Guldfarvet metal sammen med de hvide låger og den lyse marmor giver køkkenet den luksuriøse hotelstil, som ejerne efterspurgte. Rummet bliver til en smuk indretningsdetalje i stedet for et udelukkende praktisk køkken.

Lav et unikt børneværelse

Opbevaringen skulle maksimeres i det lille køkken, og derfor vandt funktionaliteten over designet bag lågerne. “Hvis man åbner de fleste af skabene i køkkenet, vil man blive mødt af kasser. Vi synes, at kasserne er meget mere praktiske end hylder, da de giver adgang til de ting, der står allerbagerst på en mere enkel måde. Vi har også valgt at bruge metal inde i skabene – netop på grund af, at det er mere funktionelt end så mange andre materialer.“

En mindre vinkøler fungerer som en stilfuld interiørdetalje i køkkenet. Hvis du placerer vinen i køleren før middagen, så holder den en perfekt temperatur. Hvis man i stedet vil opbevare vin på længere sigt, bør man helst ikke gøre det i køkkenet, da rummet ikke har de rette betingelser.

De hårde hvidevarer i køkkenet er fra Siemens. “Vi valgte dette mærke, fordi de fungerer godt og kan købes til gode priser,“ siger Martin.

Af Dahlberg
Foto: Houzz

Ejeren ønskede, at køkkenet skulle være en del af stuen. Det opnåede man ved at lade sildebensparketgulvet være gennemgående i begge rum.

“Vi bejdsede gulvet lidt for at fjerne noget af 90’er-stemningen, der herskede her fra begyndelsen. I stedet skabte vi en mørkere og mere moderne farve,“ slutter Martin Dahlberg.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.