Åbner i et nyt vindue

Billede 1/14

Foto: Henrik Nero

Lækkert indrettet taglejlighed

 

Det unge par var ude efter en unik lejlighed med charme, da de skulle flytte sammen. Og så fandt de denne perle…

Øverst oppe i det smukke gamle hjørnehus fra 1906 fandt Sara Björklund og Magnus Hellsten deres drømmelejlighed. Boligen skulle blive deres første fælles hjem, og var det vigtigt, at det allerede føles fra starten. “Vi besluttede os for at sælge alle de ting, vi havde fra tidligere, udover nogle få personlige ejendele, og så ellers begynde helt forfra”, fortæller Sara.

Da parret flyttede ind i 2013, var den øverste etage, som blev bygget til huset i 1980’erne, blevet renoveret af flere omgange. “Der var dog en del af 80’er-følelsen tilbage, og det kunne vi ikke rigtig lide, så vi besluttede os for at lave en del om”, siger Sara. I årene, der er gået, har de blandt andet malet, bygget garderobe i gangen, sat glasdøre op ind til soveværelset og renoveret køkkenet. “Vi elsker at være sociale og have venner ovre til middag, så vi brugte lidt ekstra krudt på køkkenet og byggede køkkenøen ud, så man kan sidde der – det blev meget vellykket”, siger Sara.

“Vi havde lange diskussioner om, hvordan vi skulle kombinere vores stilarter for at få en lejlighed, vi begge kunne lide. Jeg er lidt mere fokuseret på de smarte detaljer, mens Magnus er dygtig til at se de mere tekniske aspekter. Det er blevet en naturlig opdeling, og sammen prøver vi at skabe en helhed, som vi begge kan lide.”

Genopliv dit badeværelse

Stilen i hjemmet er moderne, med en god balance mellem lyse og mørke detaljer, hvilket gør, at indretningen virker sammenhængende, hyggelig og gennemtænkt. “Det blev lidt mørkere end hvad vi først havde tænkt. Men nu synes vi bare at det er fedt.”

Siden parret flyttede ind, har lejligheden i princippet været i konstant forandring, og såvel store som små projekter er blevet blandet med hinanden. “For mig er det vigtigt, at hjemmet føles levende, og det er derfor jeg altid vil have et projekt i gang. Det handler primært om at skifte detaljer som puder og billeder ud – men uanset hvad jeg har på ønskelisten, laver jeg altid masser af research, som jeg senere præsenterer for Magnus”, siger Sara med et grin.

Det åbne rum med køkken og stue i ét er parrets yndlingssted. Her bruger de mest tid både alene og sammen med venner og familie. “Loftsbjælkerne, som tydeligt ses her, er en af de detaljer som giver lejligheden den der dejlige charme, som gjorde, at vi faldt pladask første gang vi så den.”

En anden detalje, som Sara og Magnus rigtig godt kan lide, er de elegante glasdøre, som fører ind til soveværelset. “Vi ville have noget, som på en god måde passede til den øvrige stil, og da vi sad og googlede, fandt vi flere forskellige løsninger, blandt andet en lignende i træ. Men vi kom frem til, at det ville passe bedst med et par industrielle døre, så vi besluttede os for denne variant i sort stål, som smedefirmaet Plåt og Design AB i Västerås hjalp os med at lave.”

I soveværelset bliver man præcis som i de andre rum mødt af en lys og moderne indretning. Men ét specifikt element gør, at rummet skiller sig ud. “Endevæggen i soveværelset er vores lille eksperiment”, siger Sara og fortsætter: “Vi synes at det fungerer som en god erstatning for en sengegavl, samtidig med at det giver karakter til rummet – på grund af det har vi til og med valgt at have en lignende væg i gangen.”

I forbindelse med soveværelset ligger et walk-in closet. “Det var her, da vi flyttede ind, men dengang var der andre garderobedøre. Vi skiftede dem ud med mere enkle, hvide varianter, som matcher lågerne i køkkenet.”

Bliv inspireret til et nyt køkken

Området er også piftet op med et par velvalgte detaljer. “Mens jeg venter på en ægte Y-stol, må jeg nøjes med et billede af den fra Desenio“, siger Sara og griner.

Parret har haft det rigtig godt på øverste etage, men nu er det tid for dem til at flytte til en større bolig, og deres første fælles hjem er allerede solgt. “Vi kan lide området, så vi kommer ikke til at flytte så langt, kun et par kvarterer væk,” siger Sara.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.