Åbner i et nyt vindue

Billede 1/10

Foto: Fredric Boukari Photography

Kontor forvandlet til en smart minilejlighed

 

Indretningsarkitekten fik frie tøjler til at ombygge et kontor og skabte et helt hjem på kun 44 kvm.

“Det gælder om at finde på noget sensationelt,” forklarer indretningsarkitekten Tommy Doverdalen. I løbet af sine år som snedker har han været heldig at arbejde sammen med nogle af de allerbedste indretningsarkitekter i Europa, og undervejs fik han opsnappet et trick eller to. Så da han i år sammen med arkitekten Johan Wessel blev bedt om at opdele et kontor i Stockholm og konvertere den ene ende til en smart lejlighed, holdt han sig absolut ikke tilbage.

Billedet af John Lennon på første billede ovenfor, en personlig gave til Tommy, er taget af fotografen Richard Avedon.

Rummets lidt tricky udformning var grobund for adskillige smarte løsninger. “Vi havde egentlig ikke tænkt os at bygge en hems, men taget over kældertrappen går akkurat i hjørnet af lejligheden, hvilket betyder, at der er en enorm betonklods, man ikke sådan kan flytte på. Derfor kom vi frem til, at det bedste ville være at bygge en hems med opbevaring nedenunder,” fortæller Tommy Doverdalen. Senere viste det sig, at loftet var for lavt til at rumme et normalt køkken, så Tommy var også nødt til at save toppen af køkkenskabene fra Ikea.

Find mere inspiration fra moderne køkkener

Køkkenet, der er lakeret i en lys, olivengrøn farve, er som en magnet for blikket. “Jeg ville gøre køkkenet lidt muntert at se på og valgte derfor den grønne farve, der virkelig skiller sig ud.” Nuancen komplimenteres af en bordplade i carrara-marmor og knopper i messing. “Det giver en lidt mere luksuriøs undertone, og det kan jeg godt lide,” siger Tommy.

Hemsen er et af Tommys yndlingsområder i lejligheden – mest på grund af det flotte glasgelænder, der får et ellers trangt område til at virke åbent og rummeligt. Boltene, der holder glasset fast til de grå opbevaringsskabe fra Ikea, er en flot detalje.

Fotografiet af Jimmy Hendrix er Tommys eget. Tapetet Nuvolette oppe ved hemsen er fra Cole & Son/Fornasetti.

På trappen op til hemsen og under den specialtilpassede seng er der lagt et gulvtæppe fra Bolon. “Det er et super cool foretagende fra Ulricehamn, og de laver rigtigt gode gulvtæpper – ofte i samarbejde med globale designbrands som eksempelvis Missoni.”

Fra hemsen kan man nyde udsigten over det meste af den 44 kvadratmeter store lejlighed.

Hvide Ikea-skabe adskiller spisestuen fra stuen. “Det var lidt af en udfordring at finde på gode opbevaringsløsninger på så begrænset plads, men jeg synes egentlig, det lykkedes os at få lavet nogle smarte og pæne løsninger,” siger Tommy.

Se flere billeder af moderne soveværelser

På badeværelset er man gået all-in på luksusmaterialerne. Væggene er beklædt med carrara-marmor af 1. klasse, den allerbedste sortering, og på gulvet ligger der mønstrede betonfliser fra Kakelspecialisten. Og så har Tommy sat kronen på værket med sit eget specielle fingeraftryk: “Jeg elsker Flos-lamperne så meget, at jeg bruger dem i hvert eneste projekt. Mit andet kendetegn er, at jeg altid sætter varmefolie bag badeværelsesspejle, så de ikke dugger til, når man bader.”

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.