Åbner i et nyt vindue

Billede 1/9

Foto: Jordan Parnass Digital Architecture

Kompakt og funktionel etværelses på Manhattan

 

Smart opbevaring, velopdelte områder og lækre materialer forvandlede mini-lejligheden til et storby-studio.

Ifølge Darrick Borowski, creative director ved Jordan Parnass Digital Architecture, mindede Michael Pozners lejlighed tidligere om et kollegieværelse.

“Han havde opbevaret sine ting der, men aldrig rigtig boet der – ingenting havde en plads,” fortæller Borowski.
“Vores mål var at injicere Pozners livsstil i lejlighedens DNA og lade hans daglige rutiner diktere rummenes udformning som et elegant og effektivt hjemmemiljø.”

Da Michael Pozner, leder for detailudvikling hos American Apparel, kontaktede Borowski og hans team for en konsultation, havde Borowski en idé om, at Pozners behov ville være som de fleste andres: hjælp til opsnusning af møbler, gode råd om farvevalg og en god gulvpolering.

Lav din egen sengegavl med skjult opbevaring

Men efter deres møde, hvor Pozner præsenterede et ønske om et kombineret hjem og arbejdsplads, indså han, at der var behov for et langt mere omfattende renoveringsarbejde.

Inden Bowoski og hans team kom ind i billedet, havde Pozner presset lejligheden til det yderste: Ikke nok med at han både brugte de 46 kvadratmeter som bolig og kontor – der skulle også være plads til opmagasinering af diverse gadgets og kunstværker.
Borowski fortæller, at “lejligheden i dag udfolder sig omkring et centralt, skulpturelt element, der ser ud til at være placeret midt i en ellers ren, hvid kasse, og fungerer som både midtpunkt og skillevæg mellem private og offentlige områder.”

Både køkkenet, badeværelset, skabene og hemsen er klædt i lyse egetræsplanker, og man inkluderede opbevaringsløsninger alle de steder, det kunne lade sig gøre. Hjemmet byder således på smarte skuffer indbygget i trappetrinnene såvel som lofthøje skabe og et splinterny walk-in closet under hemsen.

At indrette soveværelset som en hems gjorde det muligt at konstruere det rummelige skab nedenunder. Sengen er stor, og der er masser af plads til Pozners næsten 190 centimeter. Man kan rulle et gardin ned og på den måde adskille hemsen fra opholdsområdet nedenfor.

Køkkenbordene er lavet af mørke, tynde marmorplader fra Ann Sacks. Alle apparater er af rustfrit stål og kommer mest fra europæiske producenter.

Det originale toilet blev erstattet af en vægmonteret variant for at frigøre gulvplads. Væggene er belagt med smalle, italienske porcelænsfliser, der på afstand ligner naturlig sten.

Få tips til at vælge fliser til lille badeværelse

Borowski og hans team lagde stor vægt på at adskille de enkelte områder visuelt. Her ses stuen og kontoret bagerst. Så snart lejligheden var blevet inddelt i funktionelle zoner, virkede den pludselig langt mere overskuelig og indbydende.

De små nicher i brusekabinen tilbyder ekstra opbevaringsplads. Matte, sorte pulverlakerede armaturer blev specialbestilt til netop dette projekt – denne type overfladebehandling var endnu ikke var på markedet i USA, da man renoverede lejligheden.

Slutresultatet er et funktionelt hjem, der får udnyttet hver en centimeter og både møder kravene til kundens professionelle arbejde…

…og private livsstil. Lejligheden føles i dag åben og velorganiseret – “og så behøvede Mike ikke at flytte alligevel!” siger Borowski.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.