Åbner i et nyt vindue

Billede 1/16

Af
Foto: Houzz

Kirke blev forvandlet til en familiebolig

 

Denne tidligere metodistkirke, som er bygget i Chicagos Little Italy i 1901, var et drømmeprojekt for et ungt par, der ønskede et hus med åbent plan og masser af lys, hvor deres tre børn kunne vokse op. Indretningsdesigneren Linc Thelen ønskede at kombinere det bedste fra moderne design med så meget som muligt af den historiske karakter og arkitektur fra den oprindelige kirke.

Da kirken skulle konverteres til familiehjem var det helt essentielt at finde en passende balance mellem det rustikke og det moderne. Kirkens loft blev fjernet for at afsløre de originale træbjælker og støttende metalstænger. Toppen af loftet strækker sig nu 7,62 meter op. De mørke træbjælker og det sorte metal skaber en stærk kontrast mod de rene, friske hvidmalede vægge. “Det ændrede totalt atmosfæren at fjerne det gamle loft. Rummets volume er dramatisk og gjorde det muligt for os at træffe dristige valg”, siger Thelen.

Køkkenets gaskomfur står direkte under et originalt, buet kirkevindue med glasmosaikker. Vinduesrammen er malet sort. En stor, central køkkenø med plads til fem barstole er beklædt med hvid kvarts. “Det ville have taget for megen opmærksomhed fra det farvede mosaikvindue, der bringer så meget tekstur og farve til rummet på egen hånd, hvis vi havde anvendt farvet granit eller marmor i køkkenet”, siger Thelen.

En specialdesignet lampe, som er designet af Thelen, har 10 guld-dyppede, eksponerede pærer hængende fra næsten 5 meter lange ledninger. De specialdesignede køkkenskabe er lavet af træsorten hickory, som efterfølgende er malet grå.

“Det gule skær fra vinduets glasmosaik påvirkede valget af metal nuancerne. Elpærerne, lampetterne og lysekronen over spisebordet er alle i komplementære guld- eller messing toner”, fortæller Thelen.

Spisebordet er en kreation, som er specialdesignet af Thelen; det har en hvid bordplade i eg med skråslebne kanter, der er bejdset grå, samt et stål-stel. Thelen har også lavet kunsten på væggen ved hjælp af gamle postsække fra US Postal Service.

Den dramatiske, loftshøje brændeovn er to-sidet og fremstillet af rå stål. Man lavede fire rum til opbevaring af træ ved siden af brændeovnen. Dagligstuen er indrettet med et miks af klassiske og moderne møbler fra midten af det 20. århundrede.

“Man får sjældent muligheden for at skabe så stor en brændeovn, så der var virkelig ingen gode undskyldningen for at holde sig tilbage”, siger Thelen.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Dette foto, som er taget fra balkonen på anden sal, giver en fantastisk udsigt over det centrale boligareals layout. En skydedør, under et buet glasmosaik-vindue, fører til en balkon i baggården. Hele gulvarealet i stueetagen er dækket i hvid eg.

På den anden side af brændeovnen, der er indkaspslet i rå stål, finder man hjemmets tv-stue. Thelen valgte horisontal shiplap-træ til væggene for at få rummet, der er knap 2 en halv meter højt, til at føles endnu større.

Den Chicago-baserede kunsthåndværker Anna Wolfson skabte vægbeklædningen til dametoilettet på første sal af naturmaterialet jute. Gulvet er belagt med sekskantede cementfliser, og den specialdesignede fedtstensvask er designet af Thelen.

Hjemmets entré har eksponerede murstensvægge, hvid eg og sildebensmønstrede marmorgulve samt en original kirkebænk fra 1901.

“Den blå hoveddør er en af de få ting, vi ikke ændrede på. Det er en nuance, der både er traditionel og moderne, hvilket hjælper med at sætte stemningen fra det øjeblik, du træder ind ad døren,” siger Thelen.

Hjemmets store soveværelse har et to-delt loft, der skaber et naturligt udhæng over sengen. En lænestol, der står tæt på glasmosaikvinduet, er det perfekte sted at nyde en god bog.

Store plader af blankpoleret, hvid onyks dækker gulvet og væggene i husets største badeværelse. Det specialdesignede toiletmøbel har hvidmalede, lakerede skabslåger og bæltespænde-inspirerede greb i rustfrit stål.

Badekarret i plastik, et mosaikvindue og en funklende lysekrone udgør én af Thelens foretrukne sammensætninger i hjemmet. “Det er virkelig et billedskønt område,” siger designeren.

Børneværelset inkluderer en gulv-til-loft klatrevæg, som er fremstillet af cementbaseret gips og malet grå for at ligne en bjergside. En glidende ladedør giver adgang til et privat en-suite badeværelse.

Få et soveværelse som ingen andre

Drengens badeværelse er et klassisk rum med hvide metrofliser, hexagon-mønstret cementgulv og guld armaturer til håndvask og bruser.

I børneværelset finder man et stort, udskåret vindue (med glas), der har udsigt over hjemmets centrale boligareal. Den indbyggede reol skjuler en Murphy bed (seng indbygget i skab), der baner vejen for at omdanne rummet til gæsteværelse – engang i fremtiden.

Dette badeværelse har en håndvask med form som et trug med to vandhaner og et farverigt, maurisk-inspireret klinkegulv. Bruserummet har et stort, udskåret vindue, der bringer ekstra lys ind.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.