Åbner i et nyt vindue

Billede 1/13

Foto: Anna Stathaki | Photography

Hus fik smarte opbevaringsløsninger

 

I britiske hjem gør man sjældent en tilstrækkelig stor indsats for at opfylde boligejernes opbevaringsbehov. Og dette er præcis hvad designer Margot Tsim kom ud for i sin egen ejendom i det nordlige London. Hun købte huset med sin mand for et par år siden og fandt hurtigt ud af, at selvom det var tilstrækkeligt til deres behov, var det hverken brugervenligt eller i deres smag. Efter et par småjusteringer besluttede hun sig for, at det var tid til at gøre det ordentligt og renovere hele ejendommen. Nu har hun et moderne hus delt i to etager med soveværelser i stueetagen og et åbent opholdsrum ovenpå – og med masser af opbevaringsplads overalt.

Huset, som er bygget i den klassiske, engelske mews-stil, har tidligere været designet i en mere engelsk landstil med franske egetræsgulve og med et rustikt udtryk. ”Vi ville gerne gøre det mere moderne og tilføre et skandinavisk præg,” siger Tsim. Hun valgte at gå efter en meget mere minimalistisk farvepalette med franske gråtoner, afblegede træsorter og støvet lyserød.

Opholdsrummet ovenpå er meget åbent, så Tsim sørgede for at definere hvert område med iøjnefaldende detaljer. Opholdsrummet afgrænses af et specialfremstillet reolsystem. Det blev designet af Tsim med et computerassisteret designsoftware (CAD) og er lavet i en spraylakeret finish. Bagvæggen af hylderne er malet i den samme ‘Little Greene French Grey’ som væggene.
Looket er afslappet med et par interessante præg, så som IC C/W Flos væglamperne af Michael Anastassiades, som giver rummet dets flair. ”De ser lidt retro ud, men er også ret slanke med rene linjer,” siger Tsim. Hun opsatte også liftgardiner overalt for at give mere privatliv.

Et andet element, som Tsim introducerede, var pejsen. ”Jeg ville gerne opdele rummet i forskellige zoner,” siger hun. ”Hele konstruktionen er ny, og jeg tilføjede en fordybning, som skulle fungere som en moderne kaminhylde. Det er hovedvæggen, når man kommer op af trappen, så jeg ønskede at dirigere øjnene derhen med det samme.” Pejsen kører på ethanol, så den afgiver ikke røg.
En stige leder op til en lille afsats, hvor der løber en LED strip langs for at give et alternativt lyssystem. Der er også to store loftsvinduer i skråtaget, som giver masser af naturligt lys til rummet.

Da Tsim og hendes mand først flyttede ind i huset for få år siden, havde de ingen møbler; alt blev først købt, efter de flyttede ind og i løbet af renoveringen.

Gør din nabo jaloux på din have

I køkkenet ville Tsim gerne holde udtrykket moderne, så hun gik efter moderne, grebfrie låger i en meget diskret, støvet pink, komplet med bordplader i kvarts.
Hun designede alt selv fra plantegning til materialer og farver. ”Det er i bund og grund et kabyskøkken,” siger hun, ”men det har det hele. Pladsen er brugt meget effektivt.”

Et spejl udbygger følelsen af rummet og reflekterer de tre Gubi Grasshopper lamper. ”Det får nærmest rummet til at fremstå uendeligt,” siger Tsim. ”Det er lidt af en optisk illusion”.

Køkkenets plantegning er meget funktionel, og indenfor rækkevidde har man vasken, kogepladerne og spisekammeret. Emhætten er skjult i vægskabene, og opvaskemaskinen og køleskabet er integreret, hvilket giver det hele et meget strømlinet udseende.

”Jeg kan godt lide at være i stand til at snakke med folk, når jeg laver mad,” siger Tsim, ”og øen virkede mere uformel og inviterende.”

Designeren gjorde køkkenområdet en smule mindre for at have plads til et kontor, da de begge er designere. ”Jeg ville gerne sætte det i forbindelse med køkkenet, så jeg lod farven gå igen og matchede gulvet med skabene i fuld højde.”

Alle skabene er uden håndtag med push-catch systemer, som sikrer et smalt rum med masser af opbevaring til to mennesker. Alt er specialfremstillet efter Tsims designs.

Hoveddøren til huset ligger på stueetagen, og trapper leder herfra op til første etages opholdsstue. Tsim brugte samme gulv overalt i lejligheden for at holde udseendende minimalistisk og sammenhængende. En sort kommode passer til de iøjnefaldende sorte genstande ovenpå.

Det primære soveværelse er placeret gennem døren for enden, og en dør til højre (ses ikke på billede) leder over til et andet soveværelse med tilhørende badeværelse, som nu bruges til børneværelse.

En anden ting, som Tsim tilføjede, var opbevaringsplads under trappen. ”Med to mennesker i huset har vi en tendens til at akkumulere en masse sko, så i stedet for bare at have et skab her, besluttede vi os for at bruge skuffer, som kan trækkes ud – en til min mand og en til mig.” Ved siden af dette er der et kosteskab, og Tsim udskiftede døren, så den passede til skoskufferne.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Når skufferne er lukkede, er gangen fredelig og fri for rod. Den samme nuance af French Grey, denne gang lidt lysere, er brugt på væggene.

Det store soveværelse er meget roligt og minimalistisk, hvilket får det til at hænge bedre sammen med opholdsrummet ovenpå. ”Det er faktisk meget enkelt,” siger Tsim, ”Jeg gik endnu en gang efter grå vægge og installerede nye radiatorer, men der sker ikke ret meget arkitektonisk set.”

En suite badeværelset til det andet soveværelse er faktisk det største af de to badeværelser. Tsim valgte et badekar, så hun nemt ville kunne bade sit barn, og alt herinde er meget praktisk og nøje gennemtænkt. ”Jeg opsatte apparaturet på den anden side af bruseren, så man ikke bliver helt våd, når man tester vandtemperaturen,” siger Tsim.

Der er også en lille fordybning til opbevaring af shampoo, og et separat brusehoved, som kan trækkes ud, hvis man ønsker at vaske håret efter et bad. Hun brugte keramiske fliser med marmoreffekt for at gøre det iøjnefaldende fremfor at have én gennemgående farve. Gulvet er opvarmet, og håndvaskenheden blev renoveret med opbevaringsplads både foroven og forneden.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.