Åbner i et nyt vindue

Billede 1/26

Foto: Petersson & Svensson

Hus blev solgt efter en makeover

 

Marie og Christian måtte knokle sig gennem flere lag af paneler og tapeter for at gøre huset interessant for køberne.

Med en grønmalet facade og røde knaster skilte dette spøjse hjem sig tydeligt ud fra nabolagets hvidmalede huse. Det havde været til salg længe, men ingen købere var interesserede.
“Huset var en eksplosion af stærke farver og fyrretræspaneler, og det tror jeg overskyggede potentialet for mange,” siger Marie Petersson, der driver firmaet Petersson & Svensson. Hun og hendes mand, Christian Petersson, har stor erfaring med at renovere huse, der skal sælges, og huset i Vetlanda i Sverige var en ideel kandidat til deres næste projekt.

“Først og fremmest ville vi afprøve, hvor meget man egentlig kan ændre på udtrykket med en simpel omgang maling,” siger Marie, der også fortæller, at deres mål var at skabe et hus, der ville tiltale gennemsnitsbefolkningen, men samtidig skille sig ud på en spændende måde.

Med det mål for øje startede parret altså med at male den grøn-røde facade kridhvid.

Entréen før: Da parret trådte indenfor for allerførste gang, blev de mødt af en mørk og dyster entré. “Nu hvor vi ikke skulle renovere for os selv, men for vidt fremmede mennesker, var vi nødt til at starte med en ordentlig omgang research for at finde ud af, hvad der ville appellere til købere i netop dette område.”

Til dette fik de hjælp af den samme ejendomsmægler, der solgte deres første renoveringsprojekt. “Hvis man køber et hus med henblik på at sælge det videre, er det godt at være i dialog med en mægler, for de kan bidrage med uvurderlig viden om boligmarkedet i området.”

Entréen efter: Deres research viste, at folk på boligjagt var på udkig efter lyse indretninger. Derfor blev trappen i gangen malet hvid, der blev lagt gulv i et lysere materiale, og væggene blev dekoreret med et retro-agtigt tapet fra Ferm Living.

“Jeg var faktisk lidt nervøs for, hvilket indtryk tapetet ville give ved fremvisningerne, for det er trods alt en smule skørt. Men det viste sig at være en karakteristisk detalje, som alle var vilde med.”

Lav et unikt børneværelse

Badeværelset før: For enden af entréen lå et badeværelse, der før fremstod mørkt og kedeligt med blå vægge og et knapt så flatterende linoleumsgulv.

Badeværelset efter: “Dengang, vi købte huset, var det ret in med det der shabby chic-look, så vi valgte at lægge fliser, der ligner træ. Og så byttede vi brusenichen ud med et eksemplar i gennemsigtigt glas for et luftigere udtryk.”

Marie og Christian stod for det meste af renoveringsprojektet selv, men de fik også en hjælpende hånd af venner og familie (især den fingerfærdige svigerfar) og et par eksperter – herunder elektrikere og blikkenslagere. Samtidig boede familien, som på daværende tidspunkt havde ét barn og et andet på vej, i huset.
“Da vi havde erfaring fra første projekt og havde lagt en god plan fra starten, kunne vi sagtens bo i huset under renoveringen.”

Soveværelset før: “Huset havde ret mange værelser, men soveværelset på underetagen var noget helt for sig selv. Væggene var tapetseret med noget, der lignede mursten, og gulvet var af fyrreplanker.”

Soveværelset efter: Det grimme tapet blev dækket til med hvid maling, og så blev værelset pludselig en lys affære oversvømmet af dagslys. “Da huset blev opført i 2003, var det ganske moderne omend en smule kedeligt. Jeg ville gerne give det noget mere gammeldags charme og har derfor inkluderet en del vintage-detaljer i de enkelte rum.”

Walk-in closet før: “Ja, der var som sagt ret mange soveværelser, og det her vidste vi simpelthen ikke, hvad vi skulle gøre med.”

Walk-in closet efter: “Efter en del overvejelser endte vi med at hente to planker ind fra haven og lave rummet om til et stort klædeskab. Det kostede virkelig ingenting, men fordi så mange drømmer om deres eget walk-in closet, blev det et kæmpe hit!”

Dagligstue før: Da parret købte huset, var dette værelse indrettet som en lille kaffestue. “Da jeg så rummet, tænkte jeg med det samme, at det var det bedste ved hele huset – et ideelt sted til samvær og hygge,” siger Marie.

Dagligstue efter: Og efter renoveringen viste det sig da også at være det foretrukne samlingssted, hver gang Marie og Christian inviterede til middag eller fest.

Køkken før: I den anden ende af det åbne køkkenalrum lå dette køkken, som mildest talt havde brug for en opdatering.

Køkken efter: “Jeg ville have et hvidt køkken i gammeldags stil og startede med en model fra Ikea. Jeg købte også en køkken-ø, der passede til, men heldigvis faldt jeg over denne fortryllende tømrerbænk, før jeg nåede at samle den. Min mand så godt nok lidt underligt på mig, da jeg kom slæbende med det robuste møbel, men det gjorde mig ingenting. Bænken hæver indretningen adskillige niveauer og blev, ligesom tapetet i gangen, en af de meste omtalte detaljer under fremvisningerne.”

Lille badeværelse før: Det mest bemærkelsesværdige ved det lille badeværelse var det særprægede toiletsæde, som under renoveringen blev erstattet af…

Lille badeværelse efter: …en helt normal, hvid variant. Men ud over det fremstår rummet stort set som ved overtagelsen.

Gør din nabo jaloux på din have

Overetagen før: “På overetagen lå noget, der lignede en kolo-enorm sauna – det var seriøst alt sammen holdt i fyrretræ,” griner Marie.

Det syntes parret godt nok var lidt for meget af det gode, så de hyrede et firma til at spraymale det hele hvidt med undtagelse af gulvet.

Overetagen efter: Derefter blev rummet indrettet med fokus på børn. “Børn elsker store rum at tumle sig i, så vi ville vise, at det var muligt at indrette et børne-mekka heroppe. Samtidig ville vi også vise, at man kunne have en sofagruppe og et tv-hjørne, så der også var noget til købere, der var mere interesserede i det.”

Børneværelse før: “Men der er også plads til egentlige værelser heroppe, og som man ser på billedet ovenfor indrettede vi noget så praktisk som to børneværelser i ét.”

Børneværelse efter: Det samme tapet i to forskellige farver trækker grænsen mellem de to.
“Når man renoverer med henblik på at sælge, gælder det om at vise potentielle købere, at rummet kan anvendes smart, og det synes jeg virkelig, vi har fået demonstreret her.”

Da hjemmet stod færdigt, og salget blev skudt i gang, gik det i første omgang lidt langsomt.
“Det er jo en lille by – alle vidste, at vi havde købt hjemmet for at sælge det videre, så det gjorde det måske lidt svært. Men vi endte med at sælge det til en børnefamilie, og vi kunne ikke have været mere tilfredse,” siger Marie, som for bare et par dage siden købte parrets næste renoveringsprojekt.
“Jeg ville gerne sige, at jeg en dag kommer til at købe et hjem, jeg selv kan bo i for evigt, men jeg ved altså ikke, om det er noget for mig.”

“Der er kæmpe forskel på at renovere for salgets skyld og på at renovere for ens egen skyld. Det er ekstremt svært at skubbe sine egne præferencer til side og i stedet indrette med markedet i tankerne. Et trick, jeg altid bruger, når jeg renoverer for andre end mig selv, er at arbejde på et mindre projekt for mig selv ved siden af. Dengang vi arbejdede med dette hus, var drivhuset, som vi startede på, men aldrig færdiggjorde, mit eget lille projekt.”

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.