Åbner i et nyt vindue

Billede 1/12

Foto: Fido Projects

Nordisk minimalisme i Australien

 

For 8 år siden fandt svenske Rebecka og Andy drømmehuset i Melbourne – det havde dog brug for en totalrenovering…

I 2004 pakkede svenske Rebecka rygsækken og hoppede på flyet mod Australien. “Jeg skulle bare backpacke et stykke tid, tænkte jeg, men jeg mødte Andy næsten med det samme, og resten er historie, som man siger.”

Sammen købte parret sidenhen deres drømmehjem, men den mørke indretning passede ikke rigtig til familien, som bestemte sig for at lave stort set alt om.

“Jeg har altid godt kunne lide lyset og det høje loft, der får huset til at føles større, end det er. Men de mørke gulve, den ferskenfarvede marmor og de gyldne vandhaner, der tidligere var i huset, føltes ikke rigtige. Vi bestemte os hurtigt for at bo i huset, som det var, i et par år for at finde ud af, hvad vi i virkeligheden havde brug for,” siger Rebecka.

Da parret havde bestemt sig for, hvordan deres hjem skulle se ud, fik de hjælp fra et par nære venner, der ejer et byggefirma, og en anden ven, som er arkitekt.

“Vi forklarede dem, at vi først og fremmest ville have et hjem, som passer til en familie, der vokser, og så var opbevaring også meget vigtigt.”

Under renoveringen, som tog syv måneder, rev de i princippet alt inden for husets mure ned, for så at bygge det op igen fra bunden. De mørke materialer blev udskiftet med lyse, og næsten alle møbler blev specialbygget eller designet til at passe perfekt ind i hjemmet.

“Jeg er nok lidt påvirket af Sverige, når det kommer til indretning. Jeg elsker at træde ind i et roligt og minimalistisk hjem, som ikke er overfyldt med forskellige indtryk. Vi valgte at blande materialer som cement, lyst træ og marmor, som giver en afslappet stemning, og som har en lang levetid.

“Både min mand og jeg er meget interesserede i indretning, og jeg tror, at hvis Andy skulle starte sin karriere nu, var han helt sikkert blevet arkitekt.”

Få flere tips til den smukke nordiske stil

“Mit favoritsted i hjemmet er stuen og køkkenet, som er samlet i et åbent område. Det er i virkeligheden husets hjerte, og om sommeren lever det op til sit fulde potentiale. Jeg elsker at lave mad, og takket være køkkenets placering kan vi bare åbne glasdøren til uderummet og få følelsen af, at vi laver mad udendørs.”

Men selv om dørene til udeområdet står åbne 8 måneder om året, og familien bruger meget tid udenfor, er området ikke helt færdigt endnu. “Vores næste projekt er klart at gøre udeområdet færdigt,” forklarer Rebecka.

Bevæger man sig ind i børneværelset, finder man to fantastiske specialbyggede senge. “Jeg så en lignende løsning i Sverige og tænkte med det samme, at vi måtte have noget i samme stil.” Sengene gemmer på masser af opbevaring – både over og under sengen. Der er tre års forskel mellem vores børn, og tanken er, at de skal kunne vokse i rummet.

“Vi har sat et stykke stof op ved hver seng, som børnene kan tage ned, når de vil være sig selv, og de har også hver deres pegboard, hvor de kan hænge deres personlige sager op og gøre rummet til deres eget.”

“Jeg kan godt lide at bruge lyse farver, og børneværelset er et godt eksempel. Når jeg bruger stærke farver i et værelse, gør jeg det ofte gennem tekstilerne. Marimekko har eksempelvis de fineste mønstre. Over den gamle åbne pejs i børneværelset har jeg rammet stof fra Marimekko ind som billede. Det giver et legende blikfang i rummet.”

Parret ønskede sig et roligt og harmonisk badeværelse, og et badekar var et must. “Det er ren luksus at kunne tage et afslappende bad, præcis når man vil. Og så er det meget dejligt at have et badekar, når man har to små børn,” siger Rebecka.

Minimalistiske materialer og farver skaber også stilen i rummet. “Cementvasken var en vigtig ting for os, da vi ville have noget unikt og håndlavet.” Derudover byggede vi et skab med el-udtag indeni. Vi har aldrig noget liggende fremme ved vasken, vi putter det altid tilbage i skabet. Det ser mere ryddeligt og rent ud.”

Rebecka beskriver parrets soveværelse som det mest simple af alle værelser. Her matcher gulvet både sengen og natbordet – møblerne er bygget specielt til rummet og har mange opbevaringsmuligheder. “Det fungerer rigtigt godt takket være arkitekten, der har haft så meget fokus på detaljerne.”

Find mere inspiration til moderne køkkener

“Gæsteværelset valgte vi at kombinere med et arbejdsværelse. Min mand har sit eget firma, så engang imellem arbejder han herfra, og jeg kan godt lide at lave kreative projekter selv og sammen med børnene. I skufferne fra Ikea gemmer sig blyanter, kridt, farvede papirer, og hvad man ellers bruger, når man skal klippe-klistre. På de åbne hylder står der opbevaringsting fra Kikki.K, hvis stil jeg elsker.”

I entréen drages blikket mod de flotte originale døre. “Det er et utroligt dejligt lys, der kommer ind gennem ruderne og oplyser hele rummet,” fortæller Rebecka.

De gule knopper fra Muuto matcher de farvede glas i døren og giver en legende følelse i rummet. Uden for hoveddøren blæser varme vinde i det rolige område.

“Jeg elsker området, som vi bor i. Der er aldrig noget trafik, selv om det kun er 10 minutter fra storbyen og i samme afstand til stranden. Det føles, som om alle brikker er faldet på plads i puslespillet, og huset er gået fra at være en drøm til virkelighed – her vil vi blive, så længe vi kan!”

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.