Åbner i et nyt vindue

Billede 1/12

Foto: Manuel Sequeira Architecte D.P.L.G

Drømmehjemmet på få kvadratmeter

 

Første gang arkitekten Manuel Sequeira besøgte denne lejlighed, som er en gammel systue på første sal i en bygning i hjertet af Paris, var det i selskab med en kunde, der var interesseret i at købe den. I sidste ende fravalgte kunden lejligheden, og i stedet valgte arkitekten at købe den selv. Han var simpelthen tiltrukket af dens store potentiale. Boligen havde stået tom i et år og var i dårlig stand, men lejligheden, som kun havde én bærende væg, gav rig mulighed for et åbent grundplan og frem for alt en stor stue, hvilket stod øverst på ønskelisten. Manuel Sequeira havde total frihed til at designe lejligheden, og hans idé var at teste, hvordan man kan gøre livet så let som muligt. Her er resultatet!

Stuen er aflang og har et areal på 42 kvm. Ejeren ønskede at gemme så meget som muligt af vejen, på nær sine møbler. Her er ingen hylder og kun meget få indretningsdetaljer, men derimod en masse opbevaringsmuligheder, hvilket hjælper med at skabe så stilrent et udtryk som muligt.

Det første, du ser, når du træder ind i lejligheden, er en rød mur, som faktisk er glasvæggen i brusenichen, som man har frit udsyn til fra stuen. “Når du tager et brusebad, er det næsten som at stå midt i stuen,” siger Manuel Sequeira spøgefuldt. Ud over den usædvanlige farve fungerer brusevæggen også som et farverigt indspark i stuen på grund af udsynet.

Til højre i køkkenet på den samme væg står en række skabe. Ud over deres dekorative udtryk har skabene adskillige andre funktioner. Først og fremmest er de en slags forlængelse af køkkenet, og her kan man gemme diverse pyntegenstande væk.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Skærmvæggen for enden af lokalet er knyttet til en anden væg, men går ikke helt op til taget. På den anden side er der en bred åbning, som fører direkte ind til toilettet. Rummet føles længere, da øjet tiltrækkes af åbningen mellem væggen og loftet – en teknik, der giver indtryk afl, at rummet er større, end det i virkeligheden er.

I Paris raser debatten om brugen af traditionelle pejse, og denne ethanol-pejs (30×30 cm) er en sikker satsning for dem, der ønsker de varmende flammer her til vinter. Fordelen er, at denne type brændeovne ikke behøver en skorsten. Desuden lugter den meget lidt og er let at vedligeholde. 1,5 liter ethanol rækker til 7 timers opvarmning.

Af Manuel Sequeira Architecte D.P.L.G
Foto: Houzz

I stuen er det gulvet, der stjæler opmærksomheden. “Træbrædderne i fyr er 4,5 cm tykke og naglet direkte fast på gulvet,” siger Manuel. “Jeg ønskede, at gulvet skulle have et lidt mere råt udtryk, som der får med tiden. Nogle gange har gulvet fået lidt af en medfart under gode fester, men det holder stadig!“

Køkkenet er veludstyret og har en hvid ovn. Indretningen passer fint ind i resten af lejligheden og er et godt eksempel på tanken om at ‘gemme alt væk’, akkurat som ejerne ønskede. Køkkenet strækker sig over fire meter, og bordet er udformet som et puslespil.

Køkkenbelysningen er indbygget i væggen. “Det interessante er, at de udsender et vandret lys”, siger arkitekten. “Det skaber en slags glorie omkring den person, der tilbereder maden.”

Badeværelsets glasvægge er resultatet af et samarbejde med glasfabrikken Saint-Gobain. Målet var, at farven på glasset ikke skulle ændre sig med tiden, og man formåede desuden at undgå de traditionelle metalprofiler, som normalt understøtter en badeværelsesvæg. Tre trin i hvid og grå beton fører direkte til soveværelset. Skulpturen er lavet af en fransk gadekunstner.

Få et soveværelse som ingen andre

“Jeg tilbringer ikke meget tid i soveværelset,” siger ejeren. Det er kun på 9 kvm. Ud over sengen er der en opbevaringsplads og et specialbygget bibliotek. Ejeren foretrækker at have sine bøger i soveværelset snarere end i stuen. I passagen mellem stuen og soveværelset ligger et lille rum, som er ombygget til en garderobe og både møbleret og dekoreret herefter. Arkitekten ville nemlig gerne undgå, at rummet lignede en gang.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.