Åbner i et nyt vindue

Billede 1/24

Foto: bg architecture

Det luksuriøse drømmehus skal holde hele livet

 

Når man sætter sig for at skabe et hjem, som man har planer om at bo i resten af sine dage, er det klogt at tage ultimativ komfort og tilgængelighed med i overvejelserne. Ud over det ønskede ejerne af denne nybyggede bolig i Melbourne sig også et varmt, praktisk hjem, der ikke bare skulle fremstå smukt nu, men også efter flere årtier. Derfor hyrede de BG Architecture til at komponere et moderne design med fokus på bæredygtighed – ét hjem der ikke kun ville kunne tilpasse sig parrets stigende alder, men også ville have plads til deres hjemmeboende voksne søn og besøgende barnebarn.

Bygningens unikke form var på mange måder udgangspunktet for hjemmets design. Ejendommen er flankeret af hele fem øvrige grunde, og på trods af de talrige naboer var ejerne alligevel opsatte på at skabe et privat fristed, og derfor designede deres arkitekter en række interne zoner, der passer netop til grundens udformning.

Gør din nabo jaloux på din have

Hver af de fem etager i den fuldstændigt enestående ejendom har direkte adgang til en række nordvendte, udvendige terrasser. En elevator forbinder samtidig niveauerne fra kælderen til første etage.

Lige inden for hoveddørene løber en gang langs en trappe og drejer videre ud i et køkkenalrum. Gedigent træværk og belysning sørger for lige linjer imellem rummene, så de enkelte områder fremstår adskilte uden faktiske vægge.

Toilettet ved entréen trækker en parallel til hjemmets øvrige badeværelser med de samme møntformede fliser. Det fine toiletbord er fremstillet af genvundet eukalyptustræ. BG Architecture-teamet slog sig sammen med køkken- bad- og bryggerskonsulenten Mary Noall i arbejdet med alle tre badeværelser.

Selvom bygningen som helhed fremstår ganske kantet udefra, bugter den sig faktisk i en bred bue, der indrammer et privat udendørsområde med pool. Adskillige vinduer og glasdøre åbner ud til de anlagte udendørsarealer i hele buens længde og lader samtidig tonsvis af naturligt lys flyde indenfor, imens de samtidig forbedrer luftstrømmen. “Det er et behageligt miljø, der alligevel sikrer privatliv i dagligdagen,” siger arkitekten Donna Brzezinski.

Stuen, som er adskilt fra køkkenalrummet og hævet et par trin, indeholder en pejs til årets kølige måneder såvel som skydedøre, der kan åbnes til et øvre dæk på varme dage.

Køkkenområdet har en central placering og er yderst brugervenligt. Holdet fra BG Architecture samarbejdede med eksperterne fra Pepper Design om fremstillingen af en specialtilpasset version af det berømte Poggenpohl-køkken.

Det er meningen, at ‘Last Minute’ Viccarbe-barstolene fra Hub skal smelte ind frem for stikke ud – køkkenets marmor- og træelementer giver rummet mere end nok visuelt blik i forvejen. Eukalyptus-træbeklædningen på væggen rummer et sænket fjernsyn, der kan ses fra sæderne ved køkken-øen.

“Opholdsstuen tæt på entréområdet indeholder hjemmets åbne rum, mens nogle områder kan gemmes væk og dermed forvandles til private rum,” siger Brzezinski. “Alt snedkerarbejdet er bygget til at være fleksibelt og kan bekvemt dække over eventuelt rod.”

Polerede betongulve trækker en rød tråd mellem alle etagens zoner.

Et køleskab til vin og et spisekammer er placeret lige bag det primære køkkenområde og er netop, hvad parret har brug for, når et større selskab skal underholdes.

Stuens indretning tilfører husets ellers beherskede farvepalet kulør. For eksempel smelter det specialfremstillede Hespi-gulvtæppe smukt sammen med B&B Italia Lazy 05-lænestolene fra SPACE Furniture. Det er indretningsarkitekterne fra Merinda Garrett og Nexus Designs, der har hjulpet parret med at udvælge nøgleelementerne – den røde læderskammel har masser af blikfang.

Fra sofagruppen har man udsigt over poolen, og rummet er oversvømmet af naturligt lys. Samtidig er det direkte forbundet til et udendørs spiseområde via en række svingdøre med trækarme og glaspartier.

Kontoret ligger et par trin højere end opholdsområdet. Dets Tretford Cord-tæppe i farven ‘Wild Rice 555’ er hovedsageligt fremstillet af gedehår.

Ovenpå findes to soveværelser (det ene med eget badeværelse) samt et stort badeværelse, endnu et kontor og et aktivitetsrum.

Det store soveværelse befinder sig i kælderetagen og er udstyret med både en privat, nordvendt gårdhave, et rummeligt en-suite-badeværelse og en walk-in-garderobe. Underetagen huser også en tredobbelt garage, et vaskerum, en elevator og en opholdsstue.
Der er indbyggede toiletskabe i det buede Corian-vaskebord.

Walk-in-brusebadet emmer af regnskovseffekt og rummer såvel håndholdt bruser som sæde.

Vinduet mellem spejlene lader masser af naturligt lys strømme ind. Samtidig kan man fange et glimt af pool-dækket herfra.

En grill- og pizzaovn står beskyttet under den buede afsats på den store terrasse. Moooi Container-bordet fra SPACE Furniture passer ufatteligt godt til Accademia Vela-stolene, der også er fra SPACE.

Genopliv dit badeværelse

Landskabsarkitekten Sam Barber fra Barber Design arbejdede sammen med BG Architecture-holdet om at kreere en have, der ville se overdådig ud omkring den skønne struktur. Barbers valg faldt på et stedsegrønt tema med strategisk placerede korneltræer, der kunne fungere som skulpturelle elementer i det smukke landskab.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.