Hus set fra haven
Trappe
Soveværelse
Køkken
Spisestue
Stue
Stue
Karnap

Billede 1/8: Hus set fra haven

Foto: Christina Kayser Onsgaard

30er-hus med charme og lækker terrasse

 

Huset fra 1935 har fået den helt store makeover, men de nye ejere har lagt vægt på, at alt skulle ske med stor respekt for husets oprindelige kvaliteter, som der var mange af. Så i dag har de både fået et moderne hus og et hus, hvor forbindelsen til fortiden er intakt.

Det er snart seks år siden, at Monica fik overtalt sin ægtemand Sune til at tage ud og kigge en ekstra gang på huset fra 1935 på den idylliske villavej i Gentofte nord for København.  Og i dag er hun glad for, at hun lyttede til sin mavefornemmelse. Det ekstra kig endte nemlig med, at de købte huset, og det har de aldrig siden fortrudt. Heller ikke selv om de har været igennem en omfattende og dyr renovering, som kom til at vare omkring 5 år, før det sidste bræt på den nye træterrasse var lagt.

» Se mere fra dette hus hos Danske BoligArkitekter

– Selv om der var meget, som skulle ændres og moderniseres, var der også så meget godt at arbejde ud fra. Der var mange charmerende detaljer ved huset, og det virkede solidt. Det har vi fået bekræftet, for ikke en eneste gang under ombygningen er vi stødt på ubehagelige overraskelser omkring husets grundlæggende stand, fortæller Monica.

Monia og Sune blev af nogle venner anbefalet at tage kontakt til arkitekt Thomas Hjort fra M4 Arkitekter. Og ligesom de aldrig har fortrudt valget af hus, har de heller ikke fortrudt valget af arkitekt – og at de i det hele taget benyttede en arkitekt.

– Vi har fået så meget ud af at sparre med Thomas om de forskellige løsninger. Da vi diskuterede placeringen af køkkenalrummet var han fx slet ikke i tvivl om, hvordan det skulle placeres. Vi diskuterede også, om vi skulle nedlægge et ekstra værelse for at få et endnu større køkkenalrum, men det advarede han imod. I kan aldrig få for mange værelser, og det må vi give ham ret i dag, hvor vi har tre drenge, fortæller Monica.

Et andet af Thomas Hjorts fingeraftryk er den smukke entré. Her var der før lukket mellem indgangsparti med trappen til 1. sal og en fordelingsgang inde i huset. I dag er det ikke længere en lille entré, man træder ind i, men et smukt hall-agtigt rum, hvor dagslyset falder smukt ned gennem to store ovenlysvinduer.

Men ud over at få nogle smukke rum og en funktionel indretning, der passer til livet i en moderne familie, var der i forbindelse med renoveringen også hele spørgsmålet om energiforbruget. Hulmursisoleringen var oplagt, og derudover har familien fået isoleret skråvæggene på 1. salen og loftet.

Se flere af arkitekt Thomas Hjorts projekter her

Fakta om ombygningen

Familien fik: Energioptimering af 210 m2 bolig med bl.a. hulmursisolering samt isolering af loft og 1. sal, installering af solfangere og forsatsvinduer. Derudover ændring af planløsningen i stueetagen, nye tagvinduer og kvist, udskiftning af rør og radiatorer, 2 nye badeværelser, nyt køkken-alrum med udgang til terrassen, nyt vinduesparti i karnappen, stor træterrasse og ny markise.

Processen: Renoveringen er foregået i etaper og har taget ekstra lang tid, fordi parret ikke har sendt projektet i totalentreprise, men selv har indhentet tilbud og fundet håndværkere fra opgave til opgave. Første store ryk tog omkring 9 måneder. Tredje og foreløbigt sidste byggeprojekt var anlæggelsen af den nye træterrasse.

Materialevalg udvendigt: Karnappen er restaureret med nye vinduer i teak, der matcher de oprindelige, som familien valgte at bevare og supplere med forsatsvinduer. Nye inddækninger omkring karnappen er udført i kobber. Træterrassen er bygget i ipé-træ.

Pris inkl. arkitekthonorar: ca. 1,8 mio. kr.

Fakta om Danske BoligArkitekter

dbark_logo

Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af godt 80 selvstændige arkitekter fordelt over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet inden for energioptimering af boliger og dækket af en særlige ansvarsforsikring, der også dækker, selvom arkitekten lukker sin virksomhed.
Se flere projekter på: danskeboligarkitekter.dk