Åbner i et nyt vindue

Billede 1/15

Foto: Denizen Works

Sommerhus passer i landskabet

 

Tiree er den vestligste ø i det Indre Hebrider, og den har en helt særlig plads i arkitekt Murray Kerrs hjerte. “Da jeg kom her første gang, var jeg var tre måneder gammel,“ siger han.“ Og min familie har hold sommerferie her i næsten fire årtier.“

Da Murray’s forældre, Dave og Liz, købte et faldefærdigt hus på øen, var det derfor oplagt, at Murray stod for renoveringen, selv om han dog ikke var deres førstevalg til opgaven. “Mine forældre havde først ansat en anden arkitekt, men han sendte dem nogle ganske vilde forslag til det nye hus,“ siger Murray. “Jeg forstod mine forældres smag bedre og kendte øen godt, så i sidste ende lod de mig designe det”

Det stod klart fra tidligere undersøgelser, hvor ødelagt huset var. “Det var på vej til at kollapse,” siger Murray, “Men da det var på en liste over bevaringsværdige byggerier, var vi nødt til at søge om officiel tilladelse til at nedrive og genopbygge det.” Murray’s planer indebar en genopbygning af det oprindelige hus og derefter tilføjelse af en moderne fløj i den bageste del af huset. Processen tog et år, men til sidst virkede Murray’s ideer naturlige for ejendommen. “Jeg følte, bygningen burde afspejle placeringen og passe til de omkringliggende bygninger på øen,“ siger Murray. “Huset skulle have forbindelse med øen som en helhed.“

Det tog i alt 21 måneder at gennemføre projektet. “Der findes i grunden ingen byggematerialer på Tiree, så alt skulle sendes herover,“ fortæller han. ”Da vi først var færdige, var den sidste opgave at omdøbe ejendommen. Den blev egentlig kaldt Brandon Cottage, hvilket min far syntes var en smule for patetisk, “ griner Murray . “Han fandt ud af, at der allerede fandtes et hus med navnet ’Nummer 6’ et andet sted på øen, så han satte sig for simpelthen at kalde det for ’Hus nummer 7.”

Bliv inspireret til et nyt køkken

Murray genopbyggede huset ved hjælp af originale sten og et traditionelt sort, tjæret tag. Den indeholder nu to gæstesoveværelser, et på hver etage, et badeværelse og en stue.

En praktisk bryggersfløj og entré forbinder huset med den store, lyse stue bagtil. Denne funktionelle del huser en legeplads, garderobe og plads til blandt andet beskidte støvler, der kræver rengøring efter en tur til ved stranden.

Familielivet er centreret, især i den moderne del af ejendommen. Den udvendige del af denne bygning er lavet af galvaniseret stål og buet fibercement og en buet tagprofil. “Øen er meget udsat, så alle materialer og detaljeringer skulle være virkelig robuste,” siger Murray.

“Det øverste niveau rummer et stort køkken, stue og spisestue, mens Dave og Liz’s soveværelse og et en-suite-badeværelse, befinder sig på et lidt lavere niveau. I kontrast til husets ydre, landlige udtryk, er det indendørs lyst og luftigt. Der er installeret mange vinduer for at få mest ud af sollyset i sommermånederne, men de blev placeret i forskellige højder for at undgå generende udsyn til den nærtliggende nabo.

Opholdsrummet er hævet et halvt niveau i forhold til indgangen. Loftet i opholdsrummet blev konstrueret med fodpaneler i fyrretræ, som blev givet en lys pigmentbehandling. “Det er et simpelt materiale, men det giver en ganske flot effekt,” siger Murray. Hvide vægge medvirker til at optimere dagslyset.

Et L-formet glastag forbinder de tre dele af ejendommen, så sollyset kan trænge ind og varme huset op. Sten fra det originale hus er blevet anvendt til rekonstruktionen og for at understrege det umiddelbare og autentiske er de forblevet rå.

Genopliv dit badeværelse

I hovedhuset er der et slankt vindue med udsigt ud over havet. Ejendommen ligger kun små 200 m. fra sandstranden, med frugtbare, græsbeklædte banker imellem. Murray designede en bænk som en indbygget siddeplads. “ Det er ligesom en skandinavisk daybed, hvor en enkelt madras udgør sædet. Når der er mange overnattende familiemedlemmer, kan børnene sove her,” siger han.

Trapper konstrueret af genbrugstræ, der er bjærget fra et victoriansk pakhus, leder fra bryggerset ind i opholdsrummet. En hyggelig stue med brændeovn bliver især brugt, når der er familie og venner på besøg. Derudover har ejendommen gulvvarme, baseret på jordvarme. Gæstesoveværelset i stueetagen har desuden en af de oprindelige brændeovne. “Vi fik den istandsat, så den pynter, men faktisk ikke er funktionel,“ siger Murray. Det store soveværelse er simpelt indrettet med en hvidpigmenteret gulv og hvide vægge. Det er lavt placeret og har direkte adgang ud til haven, som er et solrigt sted, men som samtidig er er sikret læ fra den beskyttende mur.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg