Åbner i et nyt vindue

Billede 1/13

Foto: Andrew Meiring Architects

Nyt moderne hus inspireret af 70’erne

 

Med mørke træelementer og kolde betongulve har denne bolig i Auckland i New Zealand skruet op for glamouren. Bygningen udnytter den smalle forstadsgrund på en god måde og yder samtidig beboerne uforstyrrethed. “Det var vigtigt at tage hensyn til byggegrundens specifikke restriktioner og muligheder”, siger arkitekten Andrew Meiring. Designet er både mystisk og koket, idet ikke alt afsløres på én gang. En sti af betonfliser på en ujævn overflade giver for eksempel gæster mulighed for at udforske en alternativ rute til fordøren. Døren er til gengæld skjult fra gaden af en kubusformet dobbeltgarage. “Garagen er i sig selv en betonblok med et udhæng på en meter, som skjuler døren, så man ikke ser den som det første, når man nærmer sig huset”, siger Meiring.

Designet sikrer ikke kun uforstyrrethed, men skaber også et indbydende indgangsparti. “Der er intet hegn foran, hvilket betyder, at huset fungerer i samspil med gaden, og det er lige før, at beboerne deler deres have med naboerne”, siger han.

Den udvendige cedertræbeklædning forsætter indenfor, og den forsænkede opholdsstue med mørkt træ giver en glamourøs, nærmest dramatisk fornemmelse. “Vi brugte træ skåret med en båndsav til udformningen af betonpejsen”, siger Meiring. “Det har givet en vidunderlig rå overflade.”

Gør din nabo jaloux på din have

Terrassen er et overdækket område, der er lukket af på tre sider og åbner op til verandaen, haven og poolen. Lodrette jalousispjæld tilfører rene linjer til designet og er samtidig praktiske, idet de kan lukkes i blæsevejr og dårligt vejr. Køkkenbordet strækker sig på elegant vis ind i området med en indbygget grill. Bænkene giver mulighed for at sidde overdækket i det på én gang indendørs og udendørs miljø.

Køkkenet har en industriel stil med skarpe linjer i rustfrit stål og massivt cedertræ. Køleskabet blev flyttet til et lukket køkkenområde, og den bageste bordplade er en 3 mm tyk stålplade med en finsvejset kant. “Det minder næsten om et catering-køkken”, siger Meiring. “Det er meget nemt at holde rent.”

En stor drejelig dør på den anden side af den brede entré åbner til en udsigt over spiseområdet mod den nordvendte baghave. “Den fungerer som en barriere, der adskiller forældreområdet fra børnenes værelser og gården, som er placeret foran huset”, siger Meiring. Betongulvene er pudset, men ikke slebet, for at gøre dem “bløde og luksuriøse frem for kolde som i et kunstgalleri”, siger han.

I den forsænkede opholdsstue er en indbygget brun lædersofa placeret på en betonsokkel. Mørk cedertræbeklædning kombineret med et gråt langhåret tæppe og blank læder giver fornemmelse af herreværelse. “Ejerne ønskede at skabe den samme stemning, som man finder i en klub eller bar”, siger Meiring. Et smalt, horisontalt vindue er placeret præcist, så det danner en forbindelse med udendørsområdet uden at kompromittere ejernes privatliv. “Jeg foretrækker lavt placerede vinduer, da de giver udsigt til den omkringliggende beplantning”, forklarer han.

Væggen i dobbelt tykkelse, der udgør bagvæggen i afslapningsværelset, indeholder skydedøre, som lukker rummet af, så man kan se fjernsyn uden at blive forstyrret. Det er et værelse, som både de voksne og børnene i huset elsker at opholde sig i.

De tredobbelte skydedøre i stuen kan placeres på tre forskellige måder, så der er direkte adgang til udendørsområdet fra spiseområdet, køkkenet eller begge dele.

Om natten fremhæves husets iøjnefaldende geometriske former. “Ejerne elsker at have gæster, og de ønskede en overdækket gård med en grill, som de kunne bruge året rundt”, siger Meiring.

Kombinationen af betongulve, en pejs, træelementer og hvide vægge er frisk og sofistikeret. Pejsen adskiller spiseområdet fra den forsænkede opholdsstue.

Der er noget hotelagtigt over badeværelserne. Meiring udvidede åbningen i væggen i en suite-badeværelset ovenpå for at skabe mere lys og udsigt til havet, uden at værelset har direkte udsigt til naboejendommen.

Lav et unikt børneværelse

For at udnytte pladsen fuldt ud tilføjede Meiring et 90 centimeter højt udhæng fra trappeskakten i korridoren på øverste etage. Det resulterede i et effektivt, men kompakt kontorområde med et indbygget skrivebord. “Du udnytter i bund og grund en passiv zone”, fortæller han.

Ovenlysvinduet over badeværelset lader lyset strømme ind i rummet. Ovenlysvinduer er praktiske i et badeværelse, som er placeret i midten af huset uden mulighed for almindelige vinduer.

Børnene har deres egen plads til leg foran huset i nærheden af deres værelser, men de elsker også at bruge være i den nordvendte baghave og i poolen. Arkitekturen sikrer, at forældrene nemt kan holde øje med dem, mens de arbejder i køkkenet. De lodrette jalousispjæld i hver ende af den overdækkede terrasse giver et dynamisk mønster af lys og mørke striber på betongulvene.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg