Åbner i et nyt vindue

Billede 1/17

Foto: Smerin Architects

Moderne familiebolig på landet

 

Red Bridge House er et skønt, nyt hus, der ligger hengemt på 16 tønder land i udkanten af Ashdown Forest. “Vi ville gerne bygge noget gennemført nutidigt”, fortæller arkitekten Piers Smerin, der har tegnet huset. “Ikke i et prangende eller skørt design, men i et design, der afspejler den tidsalder, huset er bygget i.”

Facaden består af rusten stål og tømmer med masser af vinduer og en kæmpestor overdækket veranda. Huset er både moderne og foreneligt med landskabet. Skovområdet med bøge- og kastanjetræer bag huset smelter sammen med den gyldne farve på facaden om efteråret, og husets udformning minder om de praktiske landbrugsbygninger, der kendetegner denne del af East Sussex. “Huset er placeret i et landligt miljø, og ejerne har virkeligt sørget for at integrere huset i landskabet”, fortæller Piers.

Huset stod færdigt i 2013 efter knap fire års planlægning og arbejde, og en familie med to voksne og fire børn bor nu i huset. Familielivet strømmer ud fra huset til den overdækkede veranda. “Ejerne havde en klar idé om den plads og indretning, de havde brug for”, fortæller Piers. De havde en forfriskende praktisk tilgang til designprocessen. “Det er vigtigt for familien, at ting har et formål”, siger Piers. “De ønskede ikke noget overflødigt. Der var en hensigt med alle aspekter af designet, og intet var bare til pynt.”

Selvom huset vandt en række ansete priser i 2014, opfylder det stadigt sit formål. “Det er en funktionel familiebolig”, fortæller Piers. “Det har en moderne stil, men det er et hus, som er bygget til at bo i.”

Gør din nabo jaloux på din have

“Vi ville gerne genanvende plantegningen over den oprindelige ejendom og ikke afvige for meget fra den”, siger Piers. “Huset er meget større end det sommerhus, der lå på grunden før, men en del af konstruktionen er fritbærende og rager ud.” Det giver en spændende effekt, uden at det overskygger hele ejendommen.

En opvarmet pool pryder den ene side af stueetagen med skydedøre, som kan åbnes op ud til haven. Ejerne var en smule bekymrede over, at skydedørene stod åbne, “hvis børnene rendte barfodede i haven og så hoppede i poolen”, siger Piers, men designet fungerer fantastisk godt. “Nogle gange kommer rådyr og ræve helt tæt på glasset og trykker næsen mod det”, tilføjer han.

“I stedet for blot at bygge en gang her, ville jeg gerne lave en hyggekrog, hvor børnene kan lege, med siddepladser og et bibliotek.”, siger Piers. Nu er der tre karnapbænke på reposen. “Da jeg designede huset, havde de kun tre børn”, siger Piers. “Så fik de et barn mere! Vi overvejede at bygge til, men det var for sent!”

Huset blev bygget på en grund med et forfaldent sommerhus fra 1920’erne. Ejerne besluttede sig for at rive det ned og bygge et nyt hus. “Jeg ønskede en enkel løsning i en lysning i skoven”, siger Piers. “Grunden var anlagt, men den var tilgroet, og vi sigtede efter en mere vild stil end de smarte edwardianske haver, der er anlagt her med fyrretræer og rododendroner langs stien.”

“Jeg tror, at arkitekterne var bekymret for, at der ville blive bygget en klassisk patriciervilla med mange sidebygninger og parkeringspladser”, siger Piers. “Vores design er ret elegant i forhold til den måde, huset er placeret på grunden”.

Forhøjningen, der vender mod skoven, er bygget af rustne stålpaneler. “Det er rusttrægt stål ”, siger Piers. “Det gennemgår en proces, hvor det ruster på naturlig vis, og derefter stopper det med at ruste.”

Stålet var mørkegråt, da det blev monteret, men det rustede og fik denne farve efter tre måneder med dårligt vejr, længe før byggearbejdet var afsluttet. “Det er et stærkt materiale, som kan modstå alt under elementernes rasen fra snavs til fugleklatter!”, siger Piers.

Tre af husets sider har en beklædning af træ. “Vi har anvendt lodrette ThermoWood-brædder”, siger Piers. “Det er et skandinavisk produkt – et blødt træ, der er varmebehandlet, så det ikke rådner.”

Piers designede verandaen som et overdækket område, så den kan bruges i alt slags vejr. “I fugtigt vejr kan man stadig have dørene åbne, og regnvejr er intet problem”, siger han. “Desuden får man ikke direkte sol ind gennem alle vinduerne på varme dage.”

Skydedørene forsvinder ind i de solide vægge. “Med små børn er det rart at have en åbning uden forhindringer, paneler eller foldedøre i siderne”, siger Piers.

Enkle stænger i rustfrit stål løber fra taget ned til kanten af verandaen. “Vi brugte trådnet i rustfrit stål på siden”, siger Piers. “Vi overvejede glas, men det ville kræve for meget rengøring. Trådnettet fungerer fint og blokerer ikke udsigten.”

Betonvæggene på stueetagen er støbt i et træmønster, så de harmonerer med den udvendige træfacade. Trapperne er fremstillet af egetræer fra det omgivende skovområde. De sidder fast i betonvæggen og er fritbærende. “Træet er ikke helt perfekt”, fortæller Piers. “Når det er tørt, flytter og forandrer det sig en smule, men de rustikke detaljer giver en god effekt.”

Stuen er placeret bag køkkenet på husets indgangsside. “Det er et trekantet rum med udsigt til skoven”, siger Piers, “og det opvarmes af en brændeovn.” Stolene er blevet ompolstret i et vintagedesign fra 1930’erne.

Stuen er placeret i den ene ende af det fælles opholdsområde og er en forlængelse af køkkenet. “Selvom det er en stor familie, kan man sagtens være alene i et stort rum”, siger Piers. Stuegulvet er i pudset beton, og vægge og lofter er også beton.

Skabe, Rational Kitchens. Womb-sofa og Womb-lænestol, Eero Saarinen for Knoll.

Bliv inspireret til et nyt køkken

“Jeg syntes, at det var pænere at bruge de samme skabe i køkkenet og stuen”, siger Piers. Nogle af skabene i køkkenet indeholder kogegrej og mad, mens andre skabe anvendes til andre ting, fx dvd’er og legetøj. “Elementerne er lilla laminater fra det tyske firma Rational”, siger Piers.

Det store soveværelse har egen altan på taget over kaminen. “Forældrene kan være alene her”, siger Piers. Altanen er på den modsatte side af den store veranda, og der er kun adgang til den fra soveværelset.”

Lyset på reposen er placeret lodret i forhold til væggen, indbygget og i niveau med loftet. “De skaber en stråle af lys ned på væggen”, siger Piers. “Det ser både smart ud og tjener et formål.”

Et spejl bryder opbevaringselementerne i badeværelset. På den anden side af badet, uden for billedet, er der et åbent brusebad. “Designet kendetegner ejernes pragmatiske tilgang”, siger Piers. “Hvorfor spilde penge på en glasafskærmning til bruseren, når vandet kan løbe direkte ud i badekaret?”

Der er også altan på den ældste datters værelse, og alle soveværelser har solide døre, som kan åbnes op til naturen udenfor.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg