Åbner i et nyt vindue

Billede 1/9

Foto: Amos Goldreich Architecture

Lejlighed føles langt større

 

Lidt smart omorganisering og en gennemgående hvid farvepalet får denne kompakte lejlighed til at føles langt større

Før i tiden fremkaldte denne lejlighed i Primrose Hill, London, en nærmest klaustrofobisk følelse med sin klodsede rumfordeling og indretning. Bagerst gemte sig et lillebitte køkken, og ved siden af hoveddøren lå et uforholdsmæssigt stort badeværelse. Med en vision om at gøre stedet mere luftigt hyrede ejerne arkitekten Amos Goldreich, hvis løsning simpelthen var at bytte rundt på de to rum. “For at bringe mere lys indenfor installerede vi et indvendigt vindue mellem køkkenet og gangen samt et højt, indendørs vindue mellem det nye badeværelse og soveværelset ved siden af,” forklarer Goldreich. “Åbningerne bidrager nemlig med en meget større af rummelighed.”

“At åbne det kompakte køkken helt op til stueområdet og toppe det med et indedørs vindue ud til gangen fik øjeblikkeligt hele fællesområdet til at føles langt mere rummeligt,” fortæller Goldreich.

Som det fremgår af før-billedet ovenfor, fremstår det engang klemte rum nu langt mere luftigt. “At holde området omkring åbningen til køkkenet fri for møbler er også med til at understøtte rummeligheden,” forklarer Goldreich.

“På trods af det noget begrænsede areal, legede vi lidt med køkkenets plantegning og formåede til sidst at få plads til både ovn, mikroovn, køle-/fryseskab og en smal opvaskemaskine,” siger Goldreich. Vaskemaskinen ligger nydeligt hengemt i et skab i gangen.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Hvid er gået hen og blevet lidt af et kendetegn for Goldreichs arbejde, og mange af hans projekter har farven som omdrejningspunkt. “Hvide overflader er utroligt effektive, når det kommer til at få små rum til at føles større, og hvis man holder sig til simple materialer, som disse grebfri køkkenenheder, er det også sindssygt let at gøre rent,” siger han.

At holde den tilstødende stue forholdsvis minimalistisk gjorde det muligt for de to områder at glide visuelt ud i ét. Sofaen blev valgt for sine elegante, tynde ben, der hæver sædet over gulvet – at gøre gulvet synligt under en sofa er endnu en teknik, der får rummet til at se større ud, end det egentlig er. De tyndbenede spisestole og bordet bruger samme trick og maksimerer gulvets synlighed.

En skulpturel hængelampe fra Pink Apple Designs er med til at definere spiseområdet, imens et farverigt, mønstret tæppe fra John Lewis føjer en farve og varme til det minimalistiske arrangement.

Vinduet har fået skodder frem for de tunge gardiner, parret havde før, hvilket giver rummet en frisk, nutidig atmosfære.

“Jeg arbejder hovedsageligt med den samme entreprenørgruppe, så de forstår virkelig min designstil,” siger Goldreich.“ De indbyggede kontoret i et lille indhak i stuen. Nederste hylde blev gjort en smule dybere, så den kan bruges som skrivebord, og blev udstyret med integrerede skuffer, så papirarbejdet kan holdes ude af syne.” Skamlen passer ovenikøbet lige ind under bordet.

Et indvendigt glasvindue mellem køkkenet og gangen lader dagslyset strømme ind, men begrænser samtidig spredningen af køkkenos. Vinduet fungerer i øvrigt som stænkplade bag vasken, der er monteret under bordpladen, så hele madlavningsområdet let kan holdes rent.

I den originale lejlighed var der kun ét badeværelse, men ved at omkonfigurere plantegningen har Goldreich været i stand til at klemme et ekstra lille toilet ind. Det rene, lyse tema siver videre ind i rummet, hvor små hvide mosaikker slår en luksuriøs tone an. Det store spejl over vasken er endnu en plads-booster.

Den havblå seng er soveværelsets primære fokuspunkt og trækker videre på det minimale, moderne look. Spejlbelagte skydedøre udenpå walk-in-garderoben reflekterer vinduet på den anden side af rummet, så værelset altid er badet i lys i dagtimerne.

“Jeg arbejdede tæt sammen med ejerne under designet af walk-in-garderoben,” siger Goldreich. “Jeg tog højde for alle deres behov i forhold til opbevaringsplads og komponerede en god blanding af skuffer, bøjlestænger og hylder.”

Gør din nabo jaloux på din have

Når man ser på før-billedet, er det tydeligt, at pladsen i dag er udnyttet langt mere hensigtsmæssigt.

Parret ønskede sig mere plads på det store badeværelse, men ville ikke gå på kompromis med badekarret, så designeren fik fingre i et lidt mindre kar. Spejlfliser løber langs karrets side, så rummet både virker større og harmonerer med soveværelsets design.

“Da vi byggede badeværelset helt fra bunden, udnyttede vi muligheden for at tilføje et par specialtilpassede kroge til toiletsager,” siger Goldreich. På den anden side af det smalle panoramavindue, der kaster lys ned over badekarret, ligger det tilstødende soveværelse – glasset hjælper med at føre dagslyset helt ind i badeværelset.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg