Hus efter
Hus før
Gang
Trappe
Køkken-alrum
Køkken-alrum
Trappe
Terrasse

Billede 1/8: Hus efter

Foto: Frederikke Heiberg

Fik fjordudsigt ved at vende grundplan

 

Koldingvillaen fik slet ikke nok ud af sin skønne udsigt, mente arkitekt Claus Reinholdt, der vendte husets grundplan på hovedet – og skaffede familien den skønneste fjordudsigt.

Huset lå højt på grunden, og fra haven var der en fantastisk udsigt over vandet. Dét var præcis den herlighedsværdi familien faldt pladask for, da de i sin tid købte den skønne 1930’er funkisbungalow ved Kolding Fjord. Eneste problem var, at et at husets største fortrinligheder gik til spilde, for huset vendte så at sige ryggen til den prægtige fjordudsigt. Alle husets centrale rum var orienteret mod baghaven – væk fra lys og havudsigt. Indgangsparti og trapperum dominerede facaden og optog den plads, hvor man ellers ville se ud over vandet. Og det var jo – med familiens egne ord – lidt tosset at bo med sådan en udsigt uden at kunne se den.

» Se mere fra dette hus hos Danske BoligArkitekter

Men så kom arkitekt Claus Reinholdt fra Danske BoligArkitekter til, og derefter tog sagerne fart. Han var vedholdende, så nye muligheder og bombarderede parret med idéer. Første skridt blev at prioritere de mange ønsker og behov.

– Vi ville først og fremmest have udsigten ind i huset, og så havde vi også behov for et ekstra værelse til overnattende gæster, en større spisestue var også på ønskelisten, og derudover var kælderen mørk og fugtig, og de gamle vinduer utætte, fortæller familien.

Løsningen blev at bygge ”en kasse” på huset – i én etage med terrasse foroven og mere kælderplads forneden. Det eksisterende trapperum blev derved trukket ind midt i huset i stedet for at spærre for udsigten. Langs trappen blev isat en glasrude, så lyset fra køkkenet kunne nå ud i trapperummet og de bagerste værelser. Indgangspartiet blev flyttet om på siden af huset.

Kælderen, der før var fugtig og uegnet til beboelse, blev også renoveret og udbygget under ombygningen. Den rummer nu gæsteværelse, badeværelse og plads til opbevaring. Kælderen har egen indgang og bryggers, som er praktisk, når børnene kommer hjem med våde gummistøvler.

Der er også lagt nyt tag og ny isolering på loftet, som tidligere var en slem energisluger. Det var ikke nødvendigt at isolere yderligere, for det gamle hus er hulmursisoleret. Varmetabet lå primært i gamle vinduer, som blev udskiftet, og i trappeområdet – dér var et stort blyindfattet vinduesparti – en gigantisk kuldebro, og en ældre, utæt hoveddør. Men det område er nu en del af husets kerne i stedet for at være indgangsparti.

Se flere af arkitekt Claus Reinholdts projekter her

Fakta om ombygningen

Familien fik: tilbygning på 60 m2 med køkken-alrum og udgang til terrasse med udsigt over fjorden, nyt badeværelse, nye lavenergivinduer i hele huset, ovenlys i børneværelser, franske altaner i alle soveværelser, udvidelse og totalistandsættelse af kælder med egen indgang, gæsteværelse og bad, nyt tag og isolering af loft.

Proces: Arkitekten leverede skitseforslag, stod for myndighedsgodkendelsen, samt projektering og byggeaftale.

Pris inkl. arkitekthonorar: 2.2 mio. kr.

Fakta om Danske BoligArkitekter

dbark_logo

Danske BoligArkitekter er en sammenslutning af godt 80 selvstændige arkitekter fordelt over hele landet, der alle har dokumenteret erfaring med byggeprojekter for private boligejere. Medlemmerne er uddannet inden for energioptimering af boliger og dækket af en særlige ansvarsforsikring, der også dækker, selvom arkitekten lukker sin virksomhed.
Se flere projekter på: danskeboligarkitekter.dk

 

 

Søg lignende boliger til salg

 

Andre projekter

 
Til oversigten
Lignende boliger til salg