Åbner i et nyt vindue

Billede 1/9

Foto: Houzz

Nyt køkken i bindingsværkshus

 

Da ejeren i første omgang erhvervede denne gamle smede i Oxfordshire, havde bygningen brug for lidt mere end blot en kærlig hånd. “Klienterne havde udrenset og restaureret hele stedet,” forklarer køkkendesigneren Marcus Watkins, “og så kom vi ind i billedet, da der skulle udvikles et designkoncept til køkkenområdet.”

Da det kom til køkkenet, havde ejerne et ønske om at lave noget lidt anderledes end i husets øvrige rum. “De var begejstrede for ideen om et stykke moderne arkitektonisk indretning, der kunne stå i kontrast til nogle af de tidstypiske detaljer, som er et gennemgående tema i resten af den gamle bygning,” siger Watkins.

Designeren Marcus Watkins imødegik projektet med en vision, der involverede slående kontraster og et møde mellem nyt og gammelt. “Vi ville holde selve møblementet moderne og samtidig understrege de tidstypiske arkitektoniske detaljer,” siger han.

Køkkenet er placeret i en udbygning, der blev tilføjet under renoveringen. Ejendommen til venstre er den oprindelige vognport med en typisk stråtækt hytte på sin højre side. Længst til højre, vinkelret på den originale ejendom, ses den nye udbygning. Ejerne har også foretaget gennemgående ændringer i resten af ejendommen.

Bliv inspireret til et nyt køkken

Watkins’ koncept lød på et design, der ville føles mere som et stykke arkitektonisk møblement end et traditionelt køkken.

Området omfatter to simple blokke: vægenheden og køkken-øen. “Dette betød, at vi kunne behandle de to dele for sig,” siger Watkins. Ejerne valgte en blød, varm grå til vægenheden – farven passer smukt til bygningens træ-elementer.

En rulleskodde gemmer på et skab, der indeholder et ekstra arbejdsområde, stikkontakter samt hylder til te, kaffe, krus og mindre apparater, så disse kan holdes nydeligt ude af syne.

Den høje væg-enhed er teknikkens base og hjemsted for køle-fryseskabet længst til venstre, det tilskoddede skab og et sæt ovne – en dampkombination, en ovn i fuld størrelse og en varmeskuffe. “Dette relativt lille område bliver virkelig kørt hårdt,” siger Watkins.

For enden af blokken findes en åbning, der fører ud til bryggersområdet, som er designet af ejerne.

Køkken-øen er holdt i Alpine White, hvilket komplimenterer det moderne rum, og har en bar i oliventræ, der bryder den hvide flade. Under baren findes der skabe, som alle er udstyret med tryk-åbning for at bibeholde de rene linjer.

“Oliventræet er meget dynamisk og ornamenteret,” siger Watkins. “Det står i flot kontrast til den strømlinede, hvide ø.” Bordpladen er skåret omkring baren, som er monteret på selve øens skelet.

Få et soveværelse som ingen andre

Øens arbejdsside er proppet med opbevaringsløsninger og apparater. En opvaskemaskine befinder sig lige til venstre for den indbyggede vask, som er lasersvejset ind i den laminerede overflade, og under vasken findes opbevaring til skraldespande og rengøringsudstyr. Dernæst følger to enheder med 90cm brede skuffer til knivblokke, redskaber, gryder, pander og tørvarer. Til sidst er der en induktionsplade med plads til krydderier og olier nedenunder.

Omgængelighed har spillet en stor rolle for designet. “Man har en tendens til at bruge mest tid omkring komfuret og vasken under madlavning, og det er derfor skønt, at man kan stå og kigge ud over selvskabet under processen, imens man stadig har alting lige ved hånden,” siger Watkins.

De dobbelte foldedøre kan skubbes til side og dermed afsløre en uforstyrret udsigt over Oxfordshire’s åbne landskab udenfor.

For enden af væg-enheden står en bærende søjle, og Watkins brugte den samme laminering som på skabene til at tildække og skjule denne støtte. Ved siden af den lodrette sølje er der en dybdeforskel, men i stedet for lavvandede skabe faldt Watkins’ valg på noget mere dekorativt – nemlig åbne hylder – for at give rummet et blødere look.

Køkkenets nuværende placering var før i tiden en del af haven. Den nye struktur skulle harmonere med den originale bygning, da dette var nødvendigt for at få byggetilladelse. Stenvæggen, som ses for enden af rummet, tilhører også den gamle hytte.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg