Åbner i et nyt vindue

Billede 1/16

Foto: Svensk Fastighetsförmedling

Elsker eller hader du dette firkantede hus?

 

Uanset hvad du synes om husets look, er der ingen tvivl om, at det er et spændende sted at bo.

“At bygge så usædvanligt et hus på vores grund var intet mindre end en drøm, der blev til virkelighed,” fortæller Jonas, som byggede huset med sin kone Maria i 2010. Huset ligger i et område med andre moderne bygninger opført af diverse byggefirmaer, men intet har samme karakter som dette. “Jamen arkitekturen deler nok lidt vandene; der er dem, der elsker huset og synes, det er suverænt smukt, og så er der dem, der nærmest hader det. Jeg synes, flere bygninger burde have en personlighed så stærk, at de vækker den slags følelser og meninger,” siger Jonas.

Parret blev øjeblikkeligt betaget af denne type hjem, da de besøgte en ven, der boede i et lignende hus af samme arkitekt. De var vilde med rummeligheden, størrelsen, planløsningen og de gennemtænkte vinduespartier. “Arkitekten Gert Wingårdh er enormt dygtig til at tegne sigtelinjer, der gør, at man kan se igennem huset, så man bliver helt vildt nysgerrig efter, hvad der venter om næste hjørne. Når man bor i et hus som dette, begynder man virkelig at forstå, hvor vigtigt det er, at arkitekten har tænkt over vinduerne,” siger Jonas.

Huset er et typehus i en serie tegnet af Gert Wingårdh. “Der findes også en nedgravet variant og både en mindre og større version af dette hus. Men det her er det eneste med lige netop denne udformning,” forklarer Jonas Lyckstedt.

På højre side kan du skimte en lille terrasse med pergola og morgensol. Terrassen på husets bagside har sol dagen igennem. Når mørket falder på, stjæler belysningen fra Delta Light opmærksomheden. “Vi har brugt deres belysning både inde og ude for en ensartet effekt. De har produktserier, der både stikker ud og samtidig indkapsler selve lyskilden. For eksempel deres spots, som er indlejrede og dybe.”

Facaden af træ er behandlet med jernvitriol, der trænger helt ind mellem knaster og vener. Det er Velfac, der har lavet vinduerne, som Jonas tror, mange kan lide på grund af deres slanke udseende og smalle rammer.

Find inspiration til din veranda

Huset står klods op og ned ad skoven, og grantræerne nærmest læner sig op ad siderne på huset. Idéen er, at træerne skal fungere som en afskærmende mur ud mod gaden, mens husets bagside skal være en åben oase. I stedet for balkoner, der ville have skygget for terrassen nedenunder, er overetagen blevet udstyret med enorme vinduer, der kan åbnes.

Den næsten 2.000 kvadratmeter store grund består hovedsageligt af træbevoksning og naturlig beplantning. Tættest på huset har Johan Myhr fra Landark komponeret en symfoni af græsplæner, grus, beton og rustfrit stål, der også understøtter husets placering på grunden.

“Samarbejdet med Landark har været gnidningsløst, og valget faldt altså på at bevare naturen og skoven på grunden, hvilket matcher facadens råhed. Planterne i haven er derfor naturlige for området. I forhaven har vi for eksempel plantet højt græs til at skærme for indsyn frem for en hæk.”

Ud til gaden er indsynet minimalt, men et bredt vinduesparti giver alligevel en veloplyst entré.

Stueetagen består af ét stort fællesområde med tre åbne rum: køkkenet, et opholdsområde med ildsted og sofagruppe samt en spisestue forrest i rummet.

“Indretningen er – præcist som bygningen og nærmest alt i den – ret rå. For at trække videre på temaet har vi brugt Corten, altså stål med rust-look, ude i haven på mure og i bede. Den røde tråd fortsætter indenfor med gråtoner, rå materialer og en enkel stil,” siger Jonas.

“Gert har tegnet et vinduesparti for hver del af facaden. Der er altså ingen småvinduer rundt omkring, men derimod store eller små samlede glaspaneler, hvilket er meget karakteristisk for huset,” forklarer Jonas.
I køkkenet er det et aflangt vinduesparti, der udstyrer det dybe køkkenbord med naturlig belysning og agerer stænkplade med skovmotiv. Bordpladerne på køkkenbordet og køkken-øen er af Corian, som er mere holdbart end sten, leveres i ét stykke.

I spisestuen møder vi hvidbejdsede vægge af krydsfiner – et genialt bagtæppe til de imponerende loftslamper i farven Copper Shade fra Tom Dixon. Spisebordet er fra No Early Birds og stolene fra Muuto. Til venstre ses et skab med låger fra Superfront. Det lille bord i hjørnet er fra House Doctor og det samme er væglamperne.

Har du lagt mærke til det rustikke tæppe med frynser langs siderne? Det er Jonas og Marias helt egen kreation og består af tre enkle kludetæpper fra Coop, syet sammen med orange korssting.

“Vi syntes, det var svært at finde et stort men flot tæppe. Og så har vi jo haft små børn i perioder. Derfor tænkte vi: Hvordan kan vi få et flot tæppe, som vi ikke skal være bange for at spilde på? Så kom vi på denne løsning. Vi købte en stor nål og en farvet tråd af den slags, man bruger til kludetæpper.”

Et rum, der ikke er vist her på billederne, er det kombinerede arbejds- og gæsteværelse til højre for spisebordet. Det er malet i en varm, grå nuance fra top til tå.

Se flere billeder af badeværelser

Badeværelset gør virkelig indtryk med sine slående belysningsdetaljer, som egner sig godt til mørke badeværelser uden vinduer. “Det er specialtilpasset, matteret glas i opalhvid, og selve lampen er en liste, der løber langs bunden af panelet,” forklarer Jonas og tilføjer: “Vi gav omkring 10.00 svenske kroner (omkring 7.800 danske kroner) for det hele inklusiv lampen og stod for det meste selv, dog med hjælp fra en elektriker. Man skal bruge hærdet glas, og det dyreste var indfatningen – der skal en del til at holde på så tung en glasskive.”

Selvfølgelig er det luksus-funktionalistiske hjem udstyret med en både smuk og funktionel sauna. “Det er dejligt med lidt dybere bænke, der danner en ret vinkel og giver godt med siddeplads. Varmelegemet er produceret af Harvia. Det er højt og indeholder mange sten, så man kan hælde vand på en større overflade, hvilket giver mere damp.”

Både gulve og vægge er dækket af pladerne “Concrete” fra portugisiske Revigres. Samme type plade går igen i entréen, køkkenet og på husets to badeværelser.

Jonas og Maria har gjort børneværelserne legesyge og unikke med spændende maling. På Moas værelse fortsætter den gule vægmaling videre op langs loftet og former noget, der ligner solstråler. Ved sengen har Jonas brugt et fikst IKEA-hack og skåret noget af benene af et PS-skab, så det får højde som et natbord.

I førstesalens fællesrum kan man nyde en smuk udsigt over haven. “Vi har også vaskemaskine og tørretumbler på badeværelset heroppe, så man behøver ikke slæbe vasketøjet nedenunder,” siger Jonas.

Billederne på bagvæggen får loftet til at føles lavere og bibringer en intim fornemmelse i fællesrummet foran soveværelserne. Læg også mærke til de små firkanter i loftet – de indeholder sænkede spotlamper, der spreder en hyggelig atmosfære, når mørket lægger sig over skoven udenfor.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg