Åbner i et nyt vindue

Billede 1/23

Foto: Olivier Chabaud Architecte

Antikt fransk landsted får ansigtsløft

 

Efter en gennemgribende renovering af en omfangsrig fransk ejendom – der rummer hele to huse og en swimmingpool – fremstår den nu med et harmonisk miks af gammel charme og moderne minimalisme. Boligen er placeret i Villennes-sur-Seine, cirka 30 kilometer fra Paris, og havde nærmest stået uberørt hen siden 70’erne, før de nuværende ejer tog fat. “Beboerne havde boet i huset i otte år, men havde ikke haft tid til at gøre noget ved det. Da de seneste opdateringer fandt sted for flere årtier siden, var ejendommens stand langt fra perfekt, men der var masser af potentiale,” siger arkitekt og designer Oliver Chabaud – som står bag det omfattende projekt, der inkluderede en totalrestaurering af det gamle hus med en 350 m2 tilbygning, opførsel af en ekstra bygning og tilhørende pool.

Som det kan anes på bygningsstrukturen, er venstre del af huset den originale fra 1904, imens den højre er udbygningen fra i 1970’erne. “Den originale facade blev dengang forbedret, og terrassen blev rekonstrueret.”

Arkitekt og designer Olivier Chabaud har holdt hjemmets entré klassisk og traditionel. “Vi bevarede loftet med de originale murstenshvælvinger såvel som Bourgogne-stengulvet,” forklarer han. Ideen var at modernisere hjemmet gradvist.

Gangen fører ud til køkkenet. Designeren valgte her et indisk, sort stengulv som et modstykke til de lysere sten i gangområdet. “Vi gik efter at skabe en slående kontrast mellem gulvet i henholdsvis entreen og køkkenet,” siger Oliver.

Døråbningen mellem gangen og køkkenet blev forstørret og udstyret med en skydedør. “Vi tegnede køkkenet helt fra bunden. Der var virkelig brug for noget mere plads og en lysere atmosfære i de to rum,” forklarer Oliver. Derfor var der ekstra stor fokus på lysindfaldet i køkkenet. “Vi indsatte en lysskakt lige over køkken-øen, da vi ville have køkkenet til at reflektere det naturlige lys dagen igennem,” siger han.

Genopliv dit badeværelse

Da det kom til køkkenmaterialer, faldt arkitektens valg på træ til skabene og sort granit fra Zimbabwe til bordpladerne.

Det originale ildsted i stuen står der stadig, men det har fået en omgang hvid maling. “Først gjorde vi ikke noget ved pejsen. Men når man kom ind i rummet, blev man så omsluttet af en dyster og klaustrofobisk atmosfære, at vi alligevel valgte at male den hvid, samt at tilføje to høje vinduer på hver side af den. Derefter tegnede vi helt nye gelændere til overetagen for at opnå et mere åbent look. De er malet sorte for at trække en parallel til det sorte, indiske stengulv,” siger Oliver. Målet var altså at trække omgivelserne indenfor samt at oplive og oplyse rummets overordnede fremtoning.

Stuebordet er specialfremstillet af en lokal tømrer. “Vi besluttede os for at holde os til naturlige materialer og til et hvidt, sort og træfarvet interiør,” fortæller Oliver.

Lige bag gelænderet på første sal har Oliver installeret en række skræddersyede bogreoler i hvid MDF-lak og eg.

Hvis man går lidt tættere på, fremstår reolens rene og strømlinede linjer særligt tydelige.

Førstesalen, lige ovenover stuen, er som skabt til et poolbord. “Vi opførte en murstensvæg, både i stueetagen og heroppe, som et balanceret modstykke til alt det hvide og den enorme mængde lys,” siger Oliver.

På førstesalen var det gamle loft proppet med alverdens ting og sager. I dag er det blevet omdannet til et badeværelse, der passer ideelt til gæsteværelset. “Tagvinduet var der allerede, men vi tilføjede skydedøre i glas for at facilitere en sammenhæng mellem badet og gæsteværelset,” forklarer Oliver.

Børnenes badeværelse ligger også på førstesalen. De engelske retro-møbler og installationer står i flot kontrast til den citrusgrønne væg, der fungerer som en frisk og farverig kontrast og samtidig virker som et ekko af skoven, der netop er synlig gennem vinduet.

Det store soveværelse findes på andensalen, lige ovenover børneværelset. “Her startede vi helt fra bunden, og da værelset er ret stort, besluttede vi os for at inddele det nye soveværelse i flere sammenhængende områder,” forklarer Oliver. Derfor adskiller en glasvæg i dag soveområdet fra walk-in garderoben. Sovezonen er forskubbet en smule i niveau, og sengen er indbygget i et podium dækket af et tykt tæppe. “Kronen på værket er et hovegærde i gips,” tilføjer Oliver.

Walk-in-garderoben er helt igennem Olivers kreation. “Jeg holder meget af at formgive,” indrømmer han, “så når jeg ser mit snit til at designe et møbel selv, kaster jeg mig altid over opgaven.”

Ved hjemmets originale, venstre fløj skabte Oliver et atelier, der også kan fungere som kontor. “Det er et hobbyrum/kontor på venstre side af hovedhuset. Vi forestillede os det lidt som en tvilling til fitnessrummet i det nye hus, og indrettede det med samme ånd og gulve,” siger han.

I haven trak arkitekten en hel del på anlægsgartnerens ekspertise, men tog sig selv af de mere tekniske aspekter. “Vi designede for eksempel et automatisk vandingssystem,” forklarer han.

“Og så byggede vi desuden det helt nye hus med en swimmingpool af sprøjtebeton samt terrasse og fitnessrum i stueetagen. Glastaget kan trækkes ud og dermed også dække poolen i vintermånederne, så den forvandles til en integreret del af det indendørs fitnessrum,” siger Oliver.

Få et soveværelse som ingen andre

Både badeværelset og træningsrummet har betonvægge. “Betonens farve tiltalte os meget,” indrømmer Oliver.

I underetagens badeværelse var der engang et lille vindue med udsigt til garagen. Nu er det blevet lukket til og fungerer i stedet som en praktisk hylde til opbevaring af toiletpapir.

Udenfor er der blevet skabt et terrasseområde: “Vi lavede en lille terrasse, så man kan nyde udsigten over Seinen,” siger Oliver.

Fakta om Houzz

houzz-logoHouzz er den ledende platform inden for renovering og design af hjemmet. Houzz giver boligejere adgang til alt, hvad de har brug for til at forbedre deres hjem fra start til slut – online og fra mobiltelefon eller tablet. Fra indretning af det mindste rum til opbygning af et helt hus fra grunden. Houzz forbinder millioner af boligejere, bolig- og designentusiaster og boligeksperter over hele verden. Med den største bolig- og designdatabase i verden og et levende online community, er Houzz den nemmeste måde at finde inspiration, få rådgivning, købe produkter og hyre de professionelle, man har behov for, for at få ført sine boligdrømme og idéer ud i livet. For mere information, besøg houzz.dk

På Houzz er vi altid på udkig efter smukke, unikke, inspirerende eller skæve hjem til boligreportager. Måske dit hjem er vores næste Houzz Tour? Send et par billeder til redaktionen@houzz.com så kontakter vi dig, hvis vi synes, det kunne være spændende at lave en Houzz Tour hjemme hos dig.

 

 

Lignende boliger til salg